#

baghyra

  • receptjei: 9
  • regisztrált: 2014.02.08

baghyra adatai

Mióta főzök

Mióta az eszemet tudom, főzőcskéztem. Először a homokozóban sárral, bogyókkal, kisvödörrel és faágakkal, aztán csurkával a fejem tetején a konyhaasztalon ülve kevergettem bőszen és felettébb maszatosan a tejberizst, aztán... Aztán nem tudom - jött a lázadó korszakom, gondolom. De amikor elköltöztem otthonról az egyetem miatt, újra felfedeztem a főzést. Azóta így maradtam. Egyelőre. Leginkább a kelt tészták és sütik készítésében jeleskedem, talán azért is, mert ezek készítésében a közelemben élő rokonság nem igazán. Ha pedig enni akartam, magamnak kellett megcsinálnom. Édesanyám szerint nagyanyáim vére vagyok. :)

A hely, ahol főzök

Odahaza, itthon, rokonságnál, nyaraláskor - amikor és ahol kedvem, időm, energiám, alapanyagom és nem utolsó sorban inspirációm van.

Ars poetica a konyhában

Tedd elém a receptet: megcsinálom. Hogy? Azt mondod, nem könnyű? Ugyan már, csak nem lehet olyan nehéz! Neked is összejött, nem? Na, látod.

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!