Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

aezs szakács

aezs
hozzászólások

adatok:

Profil: aezs
Mióta szakács: 2011. 01. 09.


mióta főzök:

Gyerekkoromtól kezdve szívesen lapozgattam az itthoni szakácskönyveket, amik akkor még csak könyvdekorációként szolgáltak, mivel édesanyám nem szívesen töltötte idejét a konyhában. Nem voltak másmilyenek nagymamáim sem,  tehát fel kellett találnom magamat, ha meg akartam tanulni a főzés csínját-bínját.  Jártam én ezért rokon néninél, barátnő nagyinál egy-egy recept eltanulásáért, és próbálgattam is a tanultakat, de akkortájt (15-16 évesen) valahogy nem volt sikerélményem. Elkönyveltem, hogy nekem ez, lássuk be, nem annyira megy. 2009 júliusában aztán megkezdtem önálló életemet, amire felkészülvén 2008 szeptemberében nyitottam egy csinos kis receptes füzetet, hogy ott gyűjtsem a megtanult és bevált recepteket a jövőbeni éhhalál elkerülésére. Az önálló élet megkezdéséig alig szaporodott a receptek száma, de utána ugrásszerű növekedésnek indult. Igazi receptvadász lettem, ahonnan csak tehetem, ötleteket merítek. Főzésemhez elengedhetetlen a lelkes közönség is. Kell a visszajelzés, ami már szinte mindig pozitív. És babakorom bakijaira visszanézve, én is elcsodálkozom, miből lett a cserebogár..:). Főzőszenvedélyemnek egy hátrányát érzem csupán: mások főztjét sokkal kritikusabban ízlelem.

a hely, ahol főzök:

Budapesti kis konyhámban.

ars poetica a konyhában:

A főzés nekem a flow élmény a dolgos mindennapokban. És hogyan teszem?

  1. Kreatívan, nem feltétlenül követve a receptet (ha van egyáltalán:)).
  2. Sokszor újszerűen, de a hagyományos ízeket sem elfelejtve.
  3. Mindig minőségi és lehetőleg friss alapanyagokból (tartósítószeres cuccok, előre készített szószok, húst nyomokban tartalmazó húskészítmények (párizsi, virsli), ömlesztett sajtok csak végszükség esetén kerülhetnek az eledelbe, lekvárból is csak pektinnel és citromsavval eltett jöhet szóba, K-szorbátos, Na-benzoátos fincsiségek kizárva. Huhhh. 'asszem, ezt a témát túlbeszéltem:).
  4. Bármikor (akár este 11-kor is nekiállok, ha úgy adódik).
  5. Leginkább gyorsan és egyszerűen.
  6. Lelkesen
  7. Sok-sok-sok szeretettel:)

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!