Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Aeris szakács

Aeris
hozzászólások

adatok:

Profil: Aeris
Mióta szakács: 2012. 09. 22.


mióta főzök:

Koromból kifolyólag nincs nagy tapasztalat a hátam mögött, soha nem tanítottak főzni, de nem is nagyon volt rá igényem, egészen addig, míg megismerkedtem a reformkonyhával, többek között a nyers vegán és a paleo étrenddel, ez történt körülbelül két éve. =) Azóta szerettem meg a konyhában ügyködni, kísérletezgetni.

a hely, ahol főzök:

Otthon, a konyhánkban. Szerencsére elég jól felszerelt, tulajdonképpen csak egy aszaló hiányzik a gépek és az eszközök sűrű sorából (na, jó, meg egy centrifugális salátatisztító edény, meg egy olyan aranyos fakanáltartó =D), de könnyen helyettesítem a sütővel.

ars poetica a konyhában:

A csúcs a nyers vegán étrend számomra, frissen a piacról hozott idényzöldségekkel és gyümölcsökkel, gusztososan, szépen  és természetese finoman elkészítve. Egy hatalmas hátránya van: nagyon nehéz betartani. Ezért folyamodom a sima vegán és/vagy paleo étkezéshez pluszban, ami jóval nagyobb teret az ételek kombinációja terén, és persze a család férfitagjai is szívesebben fogyasztják, mint azokat a "nyulaknak való csírákat és füveket". =D Ám van, amikor én is ellágyulok egy-egy guszta hagyományos süti/étel iránt, ilyenkor általában megpróbálom megreformálni, és az egészségesebb változatát összekotyvasztani, bevallom, talán ez a legszórakoztatóbb része az egész főzőcskézésemnek. =) Néha-néha teljesen hagyományos ételeket is elkészítek, ám ezt a feladatot inkább meghagyom anyának és a nagymamámnak, ebben ők viszik a prímet. =)

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!