Amióta családom van, azóta főzőcskézek. Mostanában mindig változtatgatom a recepteket, többet "összegyúrok" eggyé. Ezeket aztán elfelejtem, így gondoltam, a jól sikerülteket itt megörökítem.
A hely, ahol főzök
A konyhámat magam terveztem kitchendraw programmal, egy ügyes asztalos pedig megvalósította. Kicsi, de praktikus lett:)
Ars poetica a konyhában
A világot járva a francia és a japán konyha fogott meg, valamint az osztrák-német sütemények.
Franciaországban mindig, mindenhez esznek zöldségköretet, Japánban pedig még a reggelihez is adnak salátát, vagy algát. Imádom a különféle fűszereket, curry, bazsalikom, szerecsendió, tárkony, lestyán, fel sem lehet sorolni...
Igyekszem mindent egészséges módon elkészíteni, cukor nálam nem szerepel sehol.
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.