Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tuvia szakács

Tuvia
hozzászólások (8)

adatok:

Profil: Tuvia13
Mióta szakács: 2011. 01. 12.


Blog, weboldal:

13tuvia13@gmail.com
http://evkerekreceptek.blogspot.hu/
 

mióta főzök:

8 éve főzök, az egyetem alatt kezdődött minden. Kezdetben kényszer volt a főzés, de az idők során nagyon megszerettem. Emlékszem még a rizottó korszakra, a rántottás korszakra, meg a melegszendvicsek érájára. :)
Főleg vegetariánus, zöldség alapú ételeket főzök, de az utóbbi időben egyre gyakrabban hús is kerül az asztalra.
Sosem sürögtem-forogtam a konyhában gyerekként. Mindig csak az ebédlőasztalig jutottom el. Magam kísérletezem, szeretek új ízek után vadászni, de azért anyukámat sokszor felhívom egy-egy szorult helyzetben. Gyakorlatilag minden sütős próbálkozásom előtt kikérem a véleményét. Nekem ő a követendő példa a főzésben, mert ízletesen főz, inkább kevesebb sóval, sok fűszerrel, és mondhatni verhetetlen "sütikirály", csak ő nem hiszi el magáról. Azért is felnézek rá, mert nem riad meg egy macerásabb recepttől, hihetetlen a kitartása.
Számomra egyébként még az egyik legmegnyugtatóbb dolog a főzés mellett a piacra járás. Ezt ki nem hagynám egy vasárnap reggel sem!

a hely, ahol főzök:

Szeged, Magyarország, az én SAJÁT konyhámban :))))

ars poetica a konyhában:

Színek nélkül nem élet az élet! A sárga, a narancs, a piros és a pompás zöldek látványa a tányéron is legalább annyira elkápráztat, mint a természetben vagy a művészetben. Egyszerű finoman és színesen főzni. Ilyenkor az ember művésznek érezheti magát. Számomra azonban fontos, hogy az ételek a természetes hozzávalóktól kapják a színüket.
 

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ilke1
Ilke1 Wed, 2016-09-14 13:03

Szia!
Megcsináltam a Napfényes zabfasírtot a te recepted alapján. Nagyon jó lett, lesz máskor is. Az ottani majonézük is remek. Annak nem tudsz egy jó receptet? Köszi: Ildi

witch
witch / witch Sun, 2013-12-22 21:04

Kedves Zsuzsa!
Boldog, meghitt karacsonyt es bekes, boldog uj evet kivanok Neked meg a kedves csaladodnak!
A gyomberes puncsod karacsonyi hagyomany lett, mert olyan finom, mar el is keszitettem es el is fogyott. Keszitem a kovetkezo adagot az unnepre, koszi!
szeretettel udvozollek:Aniko

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2013-01-02 12:19

Sajnos nem kaptam értesítést a jókívánságról. Itt ragadom meg hát az alkalmat, hogy boldog új évet kívánjak :)))

Torma
Torma / Torma Thu, 2012-10-25 02:33

Szia Zsuzsa :)
Új vagyok a nosalty-n, most kerültem a Te oldaladra, a receptjeid kreativitása vonzott. Mindjárt be is klikkeltelek a kedvencek közé, figyelni fogom a receptjeidet, mert érdekesek a kombinációk, a fűszerezés és mindketten az egészséges, szines ételekre koncentrálunk.
Üdv, Torma :)

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2012-10-25 12:26

Kedves Torma,
az üzeneted nagyon boldoggá tett :) Köszönöm!
Remélem, te is sok-sok receptet fogsz megosztani a közösséggel.
Jó főzőcskét, és üdv a klubban! Jó kis hely ez!

:)
Zsuzsa

Timcsike
Timcsike Wed, 2011-11-23 21:33

Kedves Tuvia,

Nagyon tetszenek a recepjeid és iagz mi sem vagyunk vegetáriánusok, de többször szeretünk hús nélküli ételeket fogyasztani. Van esetleg egy jól bevált szakácskönyved, amiből tudnám színesíteni a repertoárt?
Köszönöm előre is, Timi

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Wed, 2011-11-23 22:20

Kedves Timcsike,

nagyon sok étel csak a fejemben van. De azért sokszor kutatok a neten. Sőt többször mint kéne ;)
Van pl. a Napfényes élet kiadónak egy Gabonaételek című könyve. A vega fasírtnál hivatkozok rá. Az egy remek receptkönyv, az összes gabonaféléről ír, és jó kis kaják vannak benne. Meg vannak ezek a pici kis füzetkék: 100 legjobb ... azokban is nagyon jó ételek vannak. De legtöbbször angol honlapokat bújok, és ott találok rá egy-egy jó kis fogásra. Én a Stahl szakácskönyveket is bírom. Plusz most eszembe jutott egy könyv, Isteni ízek a címe, és az kifejezetten vegetariánus recepteket hoz. Sokszor az a bajom egy-egy vega szakácskönyvvel, hogy ha nem magyarok írták, csak lefordította valaki, olyan extrém zöldségek/gyümölcsök kellenek az ételekhez, hogy itthon olyat nem is látsz. Ezért javaslom, hogy mindig magyar szerzőtől keress könyveket.
További jó főzést! Örülök, hogy írtál!
Zsuzsa