Gyerekkorom óta főzőcskézek. Pici koromban hol az egyik nagyim, hol a másik konyhájában tébláboltam és lestem el a sütés-főzés fortélyait. Önálló kísérletekbe pedig hollandiai au-pair kalandom során kezdtem, tehát intenzíven kb. 8 éve szakácskodom.
A hely, ahol főzök
Kertes családi ház hatalmas konyhájában főzök szinte nap, mint nap.
Ars poetica a konyhában
Az ételkészítés több, mint puszta sütés-főzés...a konyhaművészet alapanyaga a tudomány, kémiai folyamatok és számítás,mérés, a recept; hozzávalók az alkotás, a kreativitás, a spontaneitás, a türelem; fűszerei pedig a szeretet, a mosoly és a köszönet.
Becsinált leves vagy egy laktató lebbencs-, esetleg gombás palóc- vagy görcsleves? Nem lehetetlen egészen olcsón főzni laktató levest, főleg, ha magyaros!
Ugyan sokaknak a húsvét épp a tradícióról szól, vannak, akik szeretnek újítgatni is az ünnep alatt, főleg, ha ételekről van szó. Nekik (de igazából mindenki másnak is) szól az alábbi gyűjtés, amelyben hagyományos húsvéti sütik szerepelnek, kevésbé hagyományos formában.