Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Torkika szakács

Torkika
hozzászólások (2)

adatok:

Profil: torkika
Mióta szakács: 2010. 12. 19.


Blog, weboldal:

torkika88@gmail.com

mióta főzök:

Szárnypróbálgatásaimat totyogó koromra tudnám visszavezetni, amikor édesanyámnak "segítettem" rántott szeletet készíteni. Azt a fajta segítséget inkább nevezném hátráltatásnak, ugyanis amikor megláttam, hogy anya panírozza a húst felháborodva kértem számon, hogy ugyan miért  keni össze a húst, és a mosogató szivaccsal le is tisztogattam.
Ez volt az első élményem a konyában. Jó darabig ehhez tudnám hasonlítani a többi próbálkozásomat is.
Ha emlékeim nem csalnak követte egy kapros, joghurtos uborkaleves. Ekkor kb 12-13 éves lehettem. A hozzávalók szerint natúr joghurttal készül, nos én azt nem kaptam a 200 lelkes falucska kisboltjában, így készítettem barackjoghurttal. Ezen kívül a tv-s főző műsorban ellestem, hogy a szakács szeleteli a fokhagymát a leveshez, hát szeleteltem én is, bár nekem egy gerezdből úgy 2-3 szelet lett. A vége az lett, hogy apám ette meg, minek utána nekem nem ízlett, és tudtam, ha úgy tálalom neki, hogy neki készült akkor nem tud majd nemet mondani a bizarr fogásra, mert ő mindent elfogyasztott, amit elé raktak, hát ezt is.
Majd sokáig csak a rántott hús, sült csirke volt a repertoáromban. Később összeköltöztem életem szerelmével, aki szakács. Tőle rengeteget tanultam. Manapság már az esetek 97%-ában én vagyok a konyhában.

a hely, ahol főzök:

Budapest, Magyarország.

ars poetica a konyhában:

Kóstolni, kóstolni, kóstolni!

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

torkika
Torkika / torkika Sat, 2012-04-14 23:24

Szia kedves "ercsika68"!
Mindenkeppen megfogadom a tanacsod! :)
egyebkent erdemes kiprobalni, bar megvallom, nem emlekszen pontosan gyerekkorom habrolojanak az izere mar, igy nem mondhatom, hogy na ez olyan, de finom! :)
Tovabbi jo sutkerezest/ fozocskezest!

ercsike68
ercsike68 Sat, 2012-04-14 15:57

Szia,Torkika! Ha szolnokon jársz keresd meg a zagyva cukrászdát,ott kedvedre ehetsz isteni habrolót és más finomságokat. Csak azért írom mert olvastam hogy nem találsz ott ahol laksz. Egyébként tetszik a recepted, kifogom próbálni . Szia