Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tekten Elif szakács

Tekten Elif
hozzászólások (71)

mióta főzök:

Gyerekkorom óta próbálkozom főzéssel, na de igazából pár éve a férjhezmenetel hozta meg a kedvem, méghozzá a török konyhához ilyen nemzetiségű férjem révén. Azóta is nap mint nap próbálgatom az újabb recepteket amellett, hogy mostanra persze hosszú már a bevált és sokszor készített ételek sora is. Blogírásba fogtam, hogy szigorúan csak a kipróbált, működő recepteket egy-két talán érdekes történettel együtt ilyen formában is kiírjam magamból.

a hely, ahol főzök:

Jórészt egy vecsési régi és kicsi, ámde elég jól felszerelt kis konyha, mellette pedig rendszerint végigkotnyeleskedem minden törökországi rokon konyháját a látogatsaink alkalmával.

ars poetica a konyhában:

Ne törekedj a tökéletességre! Soha nem akarok tökéleteset alkotni, nem akarok semmit éppen olyannak ahogyan megálmodtam, csak egyszerűen jót akarok és szépet, emberit, kézzel foghatót, jó ízűen elfogyaszthatót!

Hozzászólások (71)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mara001
Mara1994 / mara001 Wed, 2014-02-19 23:41

Szia!
Ma elkészítettem a triplacsokis kekszet :) nagyon fincsi lett, barátom odáig van érte, szerintem már holnapra el fog fogyni

Hekata87
Hekata87 Wed, 2012-07-18 16:40

Eddig ez a második recepted, amit kipróbálok, de be kell valljam, a rajongód lettem. :))) Ez a fogás is szuper finom és nagyon jól leírod az elkészítési menetet (elsőre is minden nagyon finomra sikerül). Különleges és egyszerű, ínycsiklandó, könnyű, teljesen levett a lábamról. Gratulálok a blogodhoz is, az is teljesen elvarázsolt, a tartalom és az ízléses dizájn is! Minden jót! :)

szasztisz
NapsütötteVidékünkön / szasztisz Thu, 2012-05-17 20:23

Kedves Elif!
Mi van veled, úgy eltűntél! Követelem vissza a jó recepteket. Mindet kipróbáltam, nem viccelek, na jó, leszámítva párat. Már régen töltöttél fel új receptet, hiányoznak a finom ízek. :) Remélem, hogy lesznek még!
Művészúr

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-11 15:56

Csak gratulálni tudok a fiatal hölgynek! Amit tud, az nem semmi, és főleg hogy ennyi szeretettel csinálja!
Ritka az ilyen igényes, házias fiatal hölgy!
Számomra példakép, aki ennyire a családjának tud élni és ennyire tud és szeret sütni-főzni.

Kívánok ezúton is jó egészséget az egész Családnak, és még sok-sok, nagyon sok jó kis receptet, örömteli órát a konyhában!

ANi.

elif
Tekten Elif / elif Tue, 2010-09-28 10:03

Drága Bogi, igen épp rajta vagyok az ügyön, hogy a golyóbisok receptje mielőbb beküldődjön. Nade ami lényegesebb, hogy láttam az iwiw-en a gyerkőcöket és komolyan mondom gyönyörűek, na meg persze a nagyfúnak már a helyes szó dukál. Puszillak!

Bia
Bogi :o) / Bia Tue, 2010-09-28 14:59

Kedves Elif!Ezek tavalyi fotók voltak de ha majd lesz egy kis időm küldök neked frisset.Én is megnéztem a kis családodat aranyosak,a kisfiad gyönyörű sok boldogságot kívánok hozzá.Ők az élet a minden....nélkülük nem érne semmit az élet.Puszi.Bogi

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-10-03 01:56

Köszi Bogi! Pontosan, ahogy írod! Nem is tudom, hogy tudtam eddig élni enélkül a kis prücsök nélkül. :)

Oli
Oli / Oli Sun, 2010-09-26 11:31

Sziasztok! Ha egy furcsa japános nevű valaki jelöl be Benneteket a facebookon, kérem szépen a visszajelölést!! ;-) Az én lennék ugyanis... :-) Én is nagyon várom a receptet (én még délutánig tűrtőztetetem magam, és csak akkor szabadulok rá a "madárláttára"), no meg a fotókat is! Puszi, Oli

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-09-26 13:41

Várjuk mi is, mert nincs meg az emiled, és a picassára raktuk fel, ahhoz meg meghívót kell küldenünk! Pusz: Mrs Smith

elif
Tekten Elif / elif Tue, 2010-09-28 10:01

Látom közben meglett az e-mailem, igaz a facebookon keresztüli. :) Pedig amikor írtad a megjegyzést már itt is fenn volt, kicsit feljebb. :) Képek szuperjók, majd bekommentelgetek néhányhoz, ha lesz egy szusszanásnyi időm. Pussz

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-09-26 11:46

Nálam már fenn vannak facebook-on a képek, szóval tessék csak csipegetni és jelölni, akit még érdekel! :)

Gerzsó
Gerzsó / Gerzsó Sat, 2010-09-25 23:44

Én már feltettem a facebookra a képeket, amiket én csináltam. Nem valami tökéletesek, de emléknek jó lesz. Bejelöltelek ismerősnek, ha visszaigazolsz, megnézheted, mert csak ismerősnek engedtem megnézni. Jó nap volt. Ölellek, Zsóka néni.

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-09-26 08:44

Én is bejelöltem Zsóka nénit facebookon is iwiw-en is, tessék engem is visszajelölni kéremszépen, mert én is nagyon kíváncsi vagyok azokra a képekre! Puszi

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Sat, 2010-09-25 23:31

Kedves Elif!
Most nem állok neki a tahinos tekercs himnusznak, csak annyit mondok, hogy hazafelé már a HÉVen előszedtem, és ott nekiálltam. :D Az egész blogodat átkutattam a recept után, nem találtam meg. Ha én vagyok a béna (vagy fáradt)akkor kérlek ne haragudj. Ha esetleg nincs fent, akkor készült pár kép, kérlek-kérlek mihamarabb :)
Jó éjszakát!
Puszil:
Nóra

elif
Tekten Elif / elif Sun, 2010-09-26 08:40

De jó! :D Tényleg nagyon örülök, hogy így ízlett nektek a tekercs! Még nincs fenn a recept a blogon sem sajnos, de igyekszem pótolni a hiányosságot. A képeket meg mindjárt töltöm valahová...

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-09-25 22:46

Drága Elif! Ugye felkerül majd annak a finom tahinis kalácskának, és a répás édességnek a receptje...sokan fogunk neki örülni! Lécciléccilécci! :))) Puszi: Mrs Smith

elif
Tekten Elif / elif Sat, 2010-09-25 22:59

Mindenképpen! :) Remélhetőleg már holnap sikerül begépelni és beküldeni ide is. Képeket már nagyon várom, mikor lehet majd megkukkantani?

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-07-22 18:00

Köszi szépen Eszter a megtisztelő bizalmat! :) Nekem azért még mindig állam a porban, ahogy mondani szokás a szusicsodák láttán. Még egy-két ilyen és a végén még én is kellékek után kezdek futkosni...

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-07-22 18:06

Na és akkor képzeld csak el, hogy még mindig van olyan sushi, amitől még nekem is leesik az állam... :-)
Ezek itt viszonylag egyszerűek... de tényleg...A shikaira gondolsz, azt hiszem.
A blogod meg szuper, a képeid meg egyre csodásabbak, csak így tovább! :-)))
Sok puszi nektek!

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-07-22 19:56

Ezek az egyszerűek? Jajj... :) Köszi a dícséretet, mivel fényképügyileg te vagy az egyik példaképem ez tőled aztán igazán jól esik!
Frankfurti reptér? Csak úgy szórakozásból?

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-07-22 21:04

Mivel itt lakunk és mivel a családom repülőügyileg genetikailag tökéletesen hibás és fertőzött, hát bizony elég sokszor ülök odakinn. Negyed óra csak és a világ egyik legforgalmasabb repterén csücsülök az erdőszélen a leghosszabb kifutópálya mellett.
Szerencsére a zaj minket nem érint, mert a légifolyósók nem az otthonunk felett húzódnak. Szóval, minden tekintetben szuper. És ha nem lennének olyan kerozinzabáló, környezetpusztító szörnyetegek, tényleg nem bánnám, hogy ennyien röpködnek odafenn.
Mit jajj...? Én a supangle tortádnál készültem ki. Azzzzonnal akartam belőle csak egyetlen incifinci harapást... :-p

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-07-22 21:36

Hihi, pedig azt a tortát tényleg csak úgy összedobtam. :) De pl. anyósom frankón nem hitte el, hogy én csináltam, gondolta jól átvágom egy cukrászdából rendelt tortával. :D Hát nem ez a legszebb dícséret?
Akkor azt neked ne is mondjam, hogy apósom repülőgépszerelő? ;)
Jó nektek, hogy a zajt megússzátok. Ha kisfiam picit nagyobb lesz biztos megyünk majd néha mi is repcsilesre.

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2010-06-23 22:40

Ó, hát én irigyellek a hajtóművek süvítései miatt is, számomra a földi Paradicsomok egyike Ferihegy és környéke =D

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-07-22 18:08

Nahát, mit olvasok...öhöm...és ha azt mondom, hogy én a frankfurti reptéren lógatom a lábam minden héten? :-p
Már láttuk az új A380-ast is. Besz*rás.
Majd legközelebb gondolok rád.

Angibangi
Angi / Angibangi Sun, 2010-08-08 04:42

Áááá, most olvasom csak, hogy valaki milyen szerencsés:D
Én is voltam egyszer majdnem a frankfurti reptéren, de tényleg csak majdnem...A családdal mentünk Hollandiába autóval, és kedveskedni akartak nekem azzal, hogy útba ejtjük a frankfurti repteret.Hát, nem jött össze, az autópályán valamit elnéztünk, szóval szépen elhaladtunk mellette, de az amszterdami reptér mindenért kárpótolt:):):):)
Itthon meg marad a 3-as metró meg a 200E busz, amik fél óra alatt kivisznek Ferihegyre =D
Ja és én is láttam már A380-ast Prága felett, készült róla fotó is, és az a poén, hogy kábé fél év után, egy fotóselejtezés során jöttem rá, hogy mit is fényképeztem tulajdonképpen...:D

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-06-23 13:42

Igen, így igaz, ráadásul mi konkrétan itt lakunk a repülőtér szájában, Vecsés bp-i legszélén. Mondjuk a zajnak én spec. annyira nem örülök, de volt rá időm, hogy megszokjam. :)

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2010-06-23 11:44

Ó én örülök ha ezt az egy szakot el tudom végezni 6-7 éven belül =DD
Hú egyébként ha Vecsésen laksz, ott rengeteg alacsonyan repülő gépet lehet látni, ugye? (az utasszállítórepülőkért odáig meg vissza vagyok, csak azért kérdezem=)

Angibangi
Angi / Angibangi Tue, 2010-06-22 09:38

Szia, jaj köszi a gyors választ:) Amit én ettem az igen, ovális volt és a végei kicsit hegyesek, a teteje fényes, és talán kókuszreszelék volt rajta(?)
Most éppen fogyókúrázom, de ha befejeztem, szerintem az elsők között lesz az, hogy kipróbálom a búzadarásat is meg a sekerparét is=))) (csak ne hízzak vissza mindent :P)

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-06-23 09:33

Angibangi tegnap megsütöttem a Sekerpare-t, párom már a felét betermelte :D, pedig elvileg ő is fogyózik. :) Neked miért is kell? Nem úgy nézel ki így kép alapján, mint akinek feleslege lenne. ;)
A blogomra feltettem a receptet, mivel a sütési időt nem figyeltem konkrétan percben így lehet ide majd csak a következő sütés után kerül fel. A linket megtalálod a hozzászólás fejlécében.
Üdv: Elif

Angibangi
Angi / Angibangi Wed, 2010-06-23 09:58

Húú, köszönöm Elif, egy angyal vagy! =) Ahogy elnézem, nem tűnik olyan nehéz receptnek, remélem megtudom majd sütni, abban mondjuk biztos vagyok, hogy ígyis-úgyis nagy sikere lesz, mert a barátom nagyon-nagy rajongója az ilyen baklava, sekerpare féleségeknek (ami számomra azért furcsa, mert amúgy nemigazán édesszájú)
A fogyókúrára meg azért van szükségem, mert az utóbbi tanév alatt amit Bp-n töltöttem, felszaladt rám 7-8kiló annak köszönhetően, hogy kb semmit nem ettem egész nap (időhiány miatt főleg), viszont este 7-től éjfélig folyamatosan "zabáltam" (szószerint). Ezt kell most jóvátennem, mert jön a bikiniszezon, kisruhácskák stb =))
MInden jót: Angi

elif
Tekten Elif / elif Wed, 2010-06-23 10:36

Na mondjuk ez ismerős. :) Nekem is volt szerencsém egy Egyetemet és egy Fősulit elvégezni itt Bp.-en, a kilók meg jöttek-mentek közben, ahogy a vizsga- és szorgalmi időszakok váltották egymást. :)

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-06-21 20:08

Itt Magyarországon nem pont úgy csinálják a Sekerpare-t az éttermekben, mint Törökországban, ezt én is tapasztaltam. Esetleg kipróbáltad már a búzadarás nyalánkságot a recepteim közül? Ez is hasonlóképpen készül, mint a Sekerpare, de van benne gríz is (az alakja nem túl mérvadó, az tetszés szerint alakítható), de hozok majd még másik hasonszőrű reciket is reményeim szerint, és akkor hátha rátalálsz az igazira. :)
Amit te ettél az ilyen hegyes ovális alakú volt, vagy puffancs forma?

Angibangi
Angi / Angibangi Mon, 2010-06-21 19:44

Szia Elif!

Hú, dejó lenne ha tudnál segíteni. Budapesten az egyik gyrososnál ettem egy Sekerpare nevű süteményt, ami nagyon mézes-édes és grízes a tésztája. Tudom, hogy van fent NoSalty-n Sekerpare recept, de nem az amire én gondolok. Tudsz segíteni?
Előre is köszi. MInden jót! Angi

elif
Tekten Elif / elif Mon, 2010-06-21 20:20

Angi közben gyorsan utána is néztem és találtam egy olyasmi Sekerpare recit, amit szerintem te keresel. A búzadarás sütimhez hasonlóan készül, kivéve, hogy fele annyi dara megy bele a többi liszt (amennyit felvesz) és plusz vanilia, valamint a sütés előtt megkenik a tetejüket tojás sárgájával. Tán holnap meg is csinálom és akkor a blogomra már fel is teszem a korrekt leírást.

iceflower
iceflower / iceflower Fri, 2010-06-18 22:07

Szia Elif! Örülök, hogy rád találtam, biztos sokszor fogok járni hozzád török recepteket ellesni. :)
Nemrég vettem a fejembe, hogy színesítem konyhai alkotásaimat más országok finomságaival is.
Török receptet még nem próbáltam, de görög, indiai és kínai menü volt már terítéken - meg persze az elmaradhatatlan olasz (de ez utóbbi már eléggé megszokott a magyar konyhában).
Szóval biztosan jövök még, és várom a további recepteket.
Üdv: Timi

elif
Tekten Elif / elif Fri, 2010-06-18 22:46

Szia Timi! Örülök, hogy írtál és, hogy a török konyhába is bele szeretnél kóstolni egy kicsikét. Remélem a családod kedvére lesznek majd az elkészített ételek. :) Hamarosan hozok több husis fogást, egytálételt, levest is, így akár egy komplett török vacsit is összeállíthatsz majd, ha úgy tartja kedved.
Üdv: Elif

elif
Tekten Elif / elif Thu, 2010-06-17 09:22

Hihi... hát köszi Bogi és Mrs Smith. Irulok pirulok, de sajna korántsem nézek ki mindig így, illetve szinte soha sem :) egy 1,5 éves nyughatatlan gyerkőc mellett. :p Na meg az a +10 kiló ami még fenn van a szülés óta... na de ez már végképp OFFtopic, vagy talán mégsem, hisz valahol a szakácstehetségemet dícséri... vagy nem?? :D