Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sz. Ági szakács

Sz. Ági
hozzászólások (2)

adatok:

Profil: szeag
Mióta szakács: 2011. 11. 04.


mióta főzök:

Tulajdonképpen már gyerekkoromban próbálkoztam ezzel-azzal.

a hely, ahol főzök:

Debrecen környéke.

ars poetica a konyhában:

Mindegy, csak finom legyen. Ha ráadásul még egészséges is, az pláne jó.

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szeag
Sz. Ági / szeag Thu, 2012-06-07 20:15

Epres muffinhoz mit szólnál?
Ha nagyon egyszerűen akarod, ne tegyél rá krémet, csak az epres tésztát csináld.

Itt a recept:
Hozzávalók: 25 dkg eper, 20 dkg liszt, 8 dkg kristálycukor, 6 dkg vaj, 2 egész tojás, 1 tk. sütőpor, 1/2 citrom héja; krémhez: 8 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 nagy evőkanálnyi mascarpone, 1/2 citrom héja leve

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokon. A lágy vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá a tojásokat, szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport.
2. Reszeljük hozzá a citrom héját (ha van otthon, egy vaníliarúd kikapart magjait is adjuk hozzá), keverjük simára a tésztát. Óvatosan keverjük hozzá a darabolt epret.
3. Béleljünk ki 9 papírkapszlival a muffinformát, szedjük a formákat 2/3 részig krémmel. Süssük 20 perc alatt készre.
4. A porcukrot keverjük krémesre a vajjal, reszeljük hozzá a citrom héját, pár csepp citromot adjunk hozzá, majd keverjük el mascarponéval.
5. A kihűlt muffinokra habzsákból nyomjunk citromos krémet, díszítsük egy-egy negyedelt vagy felezett eperrel.

Babettka
Babettka Thu, 2012-06-07 19:15

Szia/Csókolom nem tudsz nekem ajálanni valami epres könyen elkészíthetőt???????? fontos lenne