Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Suzie Baba szakács

Suzie Baba
hozzászólások (5)

adatok:

Profil: suziebaba
Mióta szakács: 2010. 03. 07.


Blog, weboldal:

suziebaba.blogspot.com

mióta főzök:

Na, ez egy jó kérdés.... Első zserbómat 13 éves koromban készítettem.

a hely, ahol főzök:

Anyukám konyhája.

ars poetica a konyhában:

Bármit megcsinálok, csak mosogatnom ne kelljen!

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sz2.andi
jönakari / sz2.andi Sun, 2013-03-24 23:36

Köszönöm kedves Suzie. Megnéztem a blogodat is, gratulálok a tortáidhoz, látszik, nagy a rutin és a kézügyesség, meg persze a kreativitás. A csokitortádat tervezem megcsinálni alapnak, a krémen még hezitálok. Remélem összejön a marcipánbevonat is, még nem dolgoztam vele. További jó sütögetést, szia!

suziebaba
Suzie Baba / suziebaba Sun, 2013-03-24 18:50

Szia Sz2.andi,
Igen, szerintem elég 20 deka marcipán egy átlagos tortához. Nem kell felmelegíteni, csak kézzel át kell jól gyúrni.
Kékre és pirosra tudod színezni a marcipánt, de ahhoz gél állagú festék kell, amit cukrászboltokban tudsz beszerezni. Elég drága, úgyhogy ha csak egyszeri alkalomra kell, akkor vegyél inkább készen kapható színes cukormázat. A Dr Oetkernek vannak is ilyenjei.

sz2.andi
jönakari / sz2.andi Sun, 2013-03-24 15:59

Szia. Láttam a tortáidat, nagyon szépek, ezért szeretnék tőled tanácsot kérni. A férjemnek szeretnék egy hőmérő tortát csinálni, mert mindene a meteorológia. A díszítéssel vagyok gondban. Elég egy 20 dekás marcipánt kinyújtanom egy átlagos méretű tortára? Előtte fel kell melegíteni, vagy mit kell vele csinálni? A rovásokat és számokat kék és piros színnel kellene megrajzolnom. Ezt is csináljam marcipánból, vagy miből lehetne még? Fehér marcipánt lehet színezni, vagy venni kell színenként? Csak május elsején tartja a szülinapot, szóval ráér még. Előre is köszi! Andi

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-02-08 10:41

Gratulálok az alkotásaidhoz, ezek igazi művészi munkák! És a türelmedhez nem különben, nagyon ügyes vagy! :-))
Szeretettel
Tímea