Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

scarlett69 szakács

scarlett69
hozzászólások (2)

adatok:

Profil: scarlett69
Mióta szakács: 2011. 04. 04.


Blog, weboldal:

http://www.scarletsite.hu/

mióta főzök:

Egészen kicsi gyerekként is szívesen segítettem Nagymamámnak sütni-főzni. Ő a hagyományos ételeket, sütiket részesítette előnyben, de a legtöbb süti ízét, azóta is a számban érzem. Gyűjtötte a receptes könyveket, amiket nekem adott, amikor már nem tudott sütni.... sok receptet ő írt kézzel....vigyázok rájuk, és azóta is azt a leírást követem.  Természetesen az új ízekkel és sütikkel is próbálkozom. Rohanó világunkban van, amikor csak egy muffinra van időm, máskor órákat töltök el sütéssel-főzéssel. 2 éve elindítottam a blogomat is   http://scarletsite.hu/   ahol régi és új ízekkel,  Nagymamámtól tanult sütikkel,  olasz oldalról ellesett receptekkel, tortákkal jelentkezem, a receptjeim zömében nem használok színezéket (csak max. a marcipánnal bevont tortáknál), aromákat, kerülöm az állományjavítókat, helyettük bátran használom a nálunk ismert és kevésbé ismert fűszereket.
A kép a 2011-ben készült torták egy részéről készült.
 

a hely, ahol főzök:

 Szeged, Magyarország

ars poetica a konyhában:

3 gyermekes anyukaként szívesen sütök-főzök, szívesen időzök el a konyhában, hiszen jó látni azt amikor jó étvággyal "pusztítanak e"l mindent az asztalról  Szeretem kipróbálni az új ízeket, nálunk csak ritkán van a tipikus magyar vasárnapi ebéd: a rántott hús, sült krumplival... Mottóm: "az vagy, amit megeszel" Épp ezért próbálom kerülni az ételszínezékeket, az állományjavítókat....Előnyben részesítem, az ismert és a nálunk kevésbé ismert fűszereket is. A főzelékféléket a jóféle szegedi gyermekélelmezés megutáltatta a gyerekeimmel, ezért a zöldségféléket inkább rakottaknak, leveseknek, salátáknak használom.

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2017-12-29 21:04

Szia! Évekkel ezelőtt valóban sütöttem, a kolléganőimet leptem meg, egy-egy kis cserépnyi panettonéval. A legkisebb agyagcserepeket vettem meg hozzá, amiket, alaposan elmosás, kiszárítás után használtam :D Emlékeim szerint valahova fel is töltöttem, de nem találom... Mostanában viszont - kényszerűségből - gluténmentesen sütök-főzök, így már lassan elfelejtem, h búzalisztből milyen sütni...
Ha választanom kellene ezekkel az arányokkal dolgoznék:

Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg liszt
1 dl tej
8 dkg vaj
6 dkg kristálycukor
2,5 dkg friss élesztő
3 db tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só
15 dkg kandírozott és aszalt gyümölcs vegyesen és ízlés szerint
A tetejére:
1 evőkanál vaj
fél tojás felverve
1 evőkanál tej
1 dkg mandulaforgács

Üdv, és BUÉK! Scarlett

Adrien89
Audrey89 / Adrien89 Fri, 2017-12-29 20:34

Szia! Olvastam a Baci di dama receptednél, hogy készítettél már Panettonét. Én is szeretném elkészíteni. Néztem már több receptet, de valahogy egyik sem volt az igazi. Tudnál ajánlani nekem egy bevált receptet? Előre is köszönöm! :)