Kamaszkoromban szüleim nem sokat láttak a konyhában sertepertélni, sőt egyáltalán nem szerettem anyám mellett kuktáskodni. Utólag azért rájöttem, hogy önkéntelenül is sok apró trükköt ellestem tőle, amit később jól tudtam hasznosítani.
Tulajdonképpen miután férjhez mentem, kezdtem el intenzívebben érdeklődni a gasztronómia iránt. Kifejezetten doppingolt, hogy önállóan alkothatok, és nem szól bele senki, mit és hogyan csinálok. A sütésnek csak jóval később mertem nekiállni - amikor már gyermekeim is voltak - egy kedves szomszédasszonyom rábeszélésére. Ő adta az első kevert süti recepteket, mondván, hogy ezeket nem lehet elrontani. Ma pedig már szinte nincs akadály, bármit elkészítek. Talán az egyetlen kivétel a házilag készült rétes. Ehhez még nem vettem a bátorságot. Talán majd egyszer, ha nyugdíjba megyek. :)
A hely, ahol főzök
Magyarország - Délnyugat-Dunántúl - Nagykanizsa - lakásunk konyhája.
Ars poetica a konyhában
Stahl Judit után szabadon: Gyorsan, valami finomat és egészségeset!
A bélrendszer a szakértők szerint az "új agy", így érdemes rá kiemelten figyelni, hiszen az immunrendszerünk mellett gyakorlatilag mindenre hatással van, nem csak emésztésünkre.
Olajban sült, igazi, házias rántott sertésszeletet eszegetni ebédre olyan élmény, ami egyszerre idézi fel a gyerekkorunkat, az iskolaéveket, a nagyi ebédlőjét vagy anya-apa vasárnapi menüjét. Imádjuk, és kész.