Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Iluska szakács

Iluska
hozzászólások (56)

adatok:

Profil: ilus74
Mióta szakács: 2011. 04. 25.
megye / Ózd

Blog, weboldal:

knyaskone@citromail.hu
 

mióta főzök:

24 éve főzök rendszeresen. Mindenbe belefogok, mert mindent jó kipróbálni, sürögni-forogni a konyhában. Nem tartom totojázónak magam, hamar megvagyok, még egy nehéz étel elkészítésével is.
Aki a szívével főz,annak gondolatai nem kalandoznak el a konyhából,s tudja,tett e már sót az ételbe.....

a hely, ahol főzök:

Ózdon, az én kis konyhámban...na és kint a szabadban.Imádok bográcsban főzni,hisz fantasztikus lesz az íze bárminek mert a 'füst' átjárja!!!!

ars poetica a konyhában:

Főzni jó, alkotni jó!! - ha a végeredmény egy jó étvággyal elfogyasztható valami, akkor elégedettség tölt el, és utána élvezettel nézem a jó étvággyal kanalazó embereket:). És milyen izgalmas, amikor a szerelmünknek sütünk-főzünk....

Hozzászólások (56)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2019-11-06 18:29

Iluska! változott az e-mail címed? Tegnap és ma már több alkalommal próbáltam neked levelet küldeni, de minden alkalommal visszajön, a rendszeradmin. válasza: kézbesíthetetlen. Kérlek jelentkezz! puszi: Margó

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2019-11-07 08:44

Drága,szerintem már meg tudtad,hogy nem változott azóta...ugyanis megkaptam a leveled!!!Majd írok!pussz

dadimami
dadimami Fri, 2019-11-08 20:13

Ez érdekes, mert mindegyik kísérletre, a rendszeradmin. válasza a kézbesíthetetlen volt, de remélem most már rendben lesz, ha mégis megkaptad. Köszönöm a visszajelzést, puszi!

ilus74
Iluska / ilus74 Thu, 2018-08-16 12:47

Szia!!
Köszi,hogy szóltál!!!Elolvastam minden kommentet.
Mikor láttam,hogy megelőztek(mert épp voltam első is ),és ráadásul fölényes szavazatokkal,beletörődtem,és beláttam nem nyerhetek...ennyi!!Az,hogy ki kinek az ismerőse,mennyire bunda vagy ilyesmi,és egy nap rengeteg szavit kap.....nem folyok ennyire bele,nem foglalkozok vele,nem élem bele magam,hisz úgy sem tehetek semmit....
Nem leszek depressziós ilyenek miatt!!!
Még egyszer köszi!! :-))

hegyikarolyne
hegyikarolyne Fri, 2018-01-12 15:59

Iluska! Ez a császárszalonnás kifli valami isteni finom! Köszönöm a receptet!

Eglé
Eglé Sun, 2016-12-18 19:23

Kedves Iluska! Segítséget szeretnék kérni. Ha a Kinder pingui szeletet por zselatinnal szeretném elkészíteni, akkor hogy csináljam?

ilus74
Iluska / ilus74 Mon, 2016-12-19 12:22

Kedves!!
Én is por zselatinnal készítem a Horváth Rozi félével.....nem lap zselatinnal.
Vagy ha a zselatin fixet érted ez alatt,a hátuljára rá van írva,mikor kell a tejszínhez keverni.......Boldog ünnepet!! :-))

Eglé
Eglé Tue, 2016-12-20 13:52

Köszönöm szépen! Boldog karácsonyt! :)
Lenne még egy kérdésem. A sűrített tej cukrozatlan vagy cukrozott legyen?

Varjaskerijanos
Varjaskerijanos Sun, 2016-06-26 10:37

Üdvözöllek kedves Iluska most találtam rá az oldaladra,melyen a zöld bab télire való eltevést kerestem .Én férfi vagyok nyugdíjas,nagyon szeretem a kertet,így a savanyúság eltételt is én oldom meg.A leszeletelt és fagyasztóban tartott zöld babot szeretném ízvilágban megváltoztatni .Így megpróbálom a dunsztolásos módszert.

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2016-06-26 11:09

Üdv kedves János!
Sosem szerettem a fagyasztóban eltett zöldbabot,mikor főztem belőle levest,mindig ilyen 'platty' volt,és nem ropogós.
Viszont a módszeremmel mindig friss,üde,ropogós bab a végeredmény!!!
Én is kertészkedek,és savanyúságot is én készítem a sajátból.Talál még nálam több fajta receptet,ha van kedve nézze meg!!Szép napot!! Iluska :-)))

marti48
Marti48 / marti48 Tue, 2016-05-03 12:17

Kedves Iluska,

öszinten örülök, hogy ujfent Teged valasztottak "a Het Szakacsanak"! Remek jok a receptjeid, mindenkeppen megerdemled az elismereseket! Nagyon szimpatikus a csaladod, jok a fotok!

Szeretettel gratulalok: Marti

Angyal Albert
Angyal Albert Tue, 2015-07-21 13:55

Kedves Iluska arra lennék kíváncsi hogy mekkora a tepsi mérete a Duna hullám sütinél,várom megtisztelő válaszát,előre is köszönöm Albert.

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2015-07-22 20:26

Kedves Albert én 39x24 cm-es tepsiben készítettem,de nem fontos pontosan ekkorában,a pár centiméter különbség csak annyival lesz más,hogy esetleg vékonyabb,vagy épp vastagabb lesz a tésztája....jó sütést!!! :-)))

horvi7301
horvi7301 Mon, 2015-07-06 09:06

Szia! Ha lesz legközelebb vmi megmérettetés, akkor számithatsz rám....

ilus74
Iluska / ilus74 Fri, 2015-07-10 13:16

Akkor ezzel megfosztottad magad az üzenet váltástól,mert ugye ez nem az az oldal...

katalin52
katalin52 Sat, 2015-05-09 11:26

Kedves Iluska! A sajtos-muffinos fasírtodra találtam rá, nagyon jól sikerült. Naná, hogy megkerestem a többi receptedet is! Elkezdtem elmenteni a saját receptkönyvembe belőlük - de nem győzöm! Inkább feliratkoztam a hírlevélre. Gratulálok, nagyon egyezik az ízlésünk. Megnéztem: egy nap különbséggel csatlakoztunk ehhez az oldalhoz. Szóval majdnem "egykorúak" vagyunk. Sajnos, csak itt... A valóságban picit korosabb vagyok, de szívesen próbálkozom én is a konyhában.

ilus74
Iluska / ilus74 Sat, 2015-05-09 20:09

Köszönöm!!Igen pár éve már töltök fel újabb, és újabb recepteket,amiket próbálok mindig a tőlem telhető legjobban elkészíteni,fűszerezni.
Hát akkor 'sok 'mindenben egyezünk.... :-)))))

Zsókám
Zsókám Sun, 2014-12-28 12:58

Drága Iluska!Remélem a 2015-ös évben is ilyen szorgalmasan töltesz fel recepteket,és böngészhetek a sok finomságod között!!Boldog Új Évet!

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2014-12-27 20:39

Kedves Iluska,

szeretettel kivanok sok JOT es SZÉPET 2015-re, egeszseget, örömet, es sikereket!
Marti

NorciW
NorciW Mon, 2014-03-17 20:48

Hű Iluska, a ma készített kelkáposzta főzi után átböngésztem a receptjeidet...zseniálisak! :) nagyon hasonló az ízlésünk nekünk is, rengeteg receptedet mentettem a receptkönyvbe, lesz miből válogatni :D

ilus74
Iluska / ilus74 Tue, 2014-03-18 19:05

Szia!Tudod,én csak azt látom,hogy bármit megfőzök idehaza,minden ízlik a családomnak.Van pár fűszer kakukkfű,bazsalikom,oregano amit sokan nem mernek ételekbe használni,pedig igenis finom ízt adnak.
Nagyon örülök,ha neked is bejön ez az ízvilág,ami szerintem is jó.Köszi,és jó főzést,sütést neked!! :-)))

NorciW
NorciW Tue, 2014-03-18 19:10

Én is nagyon szeretek intenzívebben fűszerezni, többek között ezért is tetszenek a receptjeid :) ma elkészült a csülökpörkölt is! ;)

Pista39
Pista39 Sun, 2013-12-29 10:51

Kedves Iluska!
Ez a stangli A stangli. Nagyon finom lett. Nyomulj csak a finom receptekkel.
Köszönöm és Boldog Újévet kívánok:
Pista

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2013-12-29 17:17

Pista!- nagyon örülök,hogy finomnak találod,és igen, jövök a receptekkel neked és másnak is!Sikerekben gazdag,Boldog Új Évet! :-))

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2013-12-27 15:21

Kedves Iluska!
Nagyon köszönöm a jókívánságaidat! Én is kívánok neked és családodnak sok boldogságot, egészséget, sikert az új évre!
Szeretettel: Fahéj

marti48
Marti48 / marti48 Sun, 2013-12-22 13:48

Kedves Iluska,

szeretettel kivanok Neked es Csaladodnak bekes, meghitt Karacsonyi Ünnepeket es sok JOT az Uj Evben!

Marti

ilus74
Iluska / ilus74 Sun, 2013-12-22 15:04

Márti! Viszont kívánok én is neked szép ünnepet,szeretetben gazdag, boldog karácsonyt és ami utána következik minden legyen szép!! :-))

ledacskisslaszlo
ledacskisslaszlo Sun, 2013-09-22 21:01

Szia! Nézegettem a receptjeidet,és nagyon sok finomságot találtam benne.Biztosan kifogok próbállni egy párat.Nagyon ügyes Vagy és sokoldlú.További jó szakácskodást. puszi.

ercsibaba
ercsibaba Mon, 2012-12-31 16:38

Elkészítettem a recepted alapján a zserbót. Nagyon jól sikerült, finom lett. Köszönöm. A többi étel is tetszik. Ha nem lesz ötletem, hogy mit főzzek, nálad biztos találok valami fincsit. Boldog új évet kívánok! Erika

ilus74
Iluska / ilus74 Wed, 2013-01-02 15:24

Ha úgy gondolod,hát nézz szét nálam,amikor csak kedved tartja....BUÉK! :-))

Ancsi7
Ancsi7 Mon, 2012-11-12 21:23

Gratulálok a rengeteg fini recepthez! Nagyon aktív szakács vagy!!! :o) Szép napokat!! :o)

Sancho
Sancho Fri, 2012-12-14 17:02

Én, elköszönök ettől az oldaltól. Jó főzést továbbra. Választ nem várok. Üdv,jó volt közösbe főzni.