Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gonoszka1 szakács

Gonoszka1
hozzászólások (6)

adatok:

Profil: Gonoszka1
Mióta szakács: 2012. 07. 08.


mióta főzök:

Már egészen kislánykorom óta segédkeztem a Nagymamámnak a hokedlin állva. Amikor férjhez mentem, akkor már rendszeresen főztem. Sütni viszont csak az utóbbi időben sütöm a sütiket a családom megelégedésére.

a hely, ahol főzök:

Kislány koromban természetesen szüleimnél, és amióta elköltöztem, azóta a saját konyhámban.

ars poetica a konyhában:

Mindig azt főzöm, amihez kedvem van, és valamilyen módon inspirál. Természetesen van, hogy  főzés, sütés közben is változtatok a recepten, mert úgy gondolom, hogy úgy jobb lesz, illetve az ízlésemhez igazítom. A lényeg végül is az, hogy az elkészült mű mindenki számára ízletes legyen.

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ketlin47@facebook.com
ketlin47@facebook.com Sun, 2015-05-10 22:55

Szia Gonoszka! Rebarbara szörpöt kerestem, így találtam a tiedre. Olvastam hogy rebarbarás pités receptet kerestél.Nekem van egy Angliából kapott finom pités receptem ha még nem találtál szívesen elküldöm. Üdv.

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2015-05-11 05:58

Szia Ketlin47! Örömmel venném, mert minden új recept érdekel! Így ha nem okoz gondot, akkor légyszíves küld el! Köszönöm: Kinga

ketlin47@facebook.com
ketlin47@facebook.com Mon, 2015-05-11 12:42

Rebarbarás morzsás pite.
Tészta: 10 dkg vaj, 10 dkg cukor,csipet só, 17,5 dkg liszt, 2 tojás,2 ek tej, fél tk őrőlt gyömbér,3/4 tk sütőpor
Morzsa
10 dkg liszt, 7,5 dkg hűtöt vaj,7,5 barna cukor,2,5 dkg mandulapehely,1/2 tk sütőpor
Töltelék
40 dkg rebarbara,10 dkg barnacukor,1/2 tk őrölt gyömbér
A morzsa: a lisztet a sütőporral összekeverjük, újjunkal összemorzsoljuk a vajat. Bele rakjuk a cukrot, mandulapelyet összekeverjük és a hűtőbe tesszük mig a tésztát csináljuk.
Tészta: a vajat a cukorral habosra keverjük, a tojást egyenként adjuk hozzá. Utána a gyömbért és a tejet, szitáljuk bele a sütőporos lisztet, és ovatosan keverjük össze. A sütőpapirral bélelt tepsibe kanalazzuk a tésztát, rá a párolt rebarbarát, majd a morzsát. 45-50 percig sütjük 175 fokon. Kihűlve megszórjuk cukorral és tejszínnel tálaljuk.
Kedves Kinga remélem ízleni fog a pite, további jó sütést, főzést kívánok. Üdv Ketlin

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Mon, 2015-05-11 13:19

Szia Ketlin!
Nagyon szépen köszönöm a receptet! El fogom készíteni, mert nagyon jól hangzik, tetszik ez a recept! Üdvözlettel: Kinga

Gonoszka1
Gonoszka1 / Gonoszka1 Sun, 2014-05-18 17:04

Szia! Nagyon köszönöm! Remélem Nektek is sok örömet fognak okozni ezek az ételek!
Üdvözlettel:Kinga