Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombagasztro szakács

Gombagasztro
hozzászólások (6)

adatok:

Profil: gombagasztro
Mióta szakács: 2014. 09. 11.
megye / Áporka

mióta főzök:

Öt évvel ezelőtt kezdtem el gombagasztronómiával foglalkozni a Bio-Fungi Kft-nél, ami egy magyar csiperke- és laskagomba termesztő cég. A gombás ételekkel célom elsősorban az, hogy megismertessem az emberekkel magát a gombák felhasználási módját, mivel sokszor találkoztam környezetemben olyanokkal, akik nem tudtak mit kezdeni a gombával, tanácstalanok voltak a vásárlásnál és akár már az előkészítés is problémát okozott. Ez adta a lendületet ahhoz, hogy elkezdjek kísérletezni különböző gombás ételek elkészítésével. Így születtek saját receptjeim, amely szakácskönyv formájában is megjelent. Ez a lendület azóta sem csökkent, folyamatosan újabb és újabb receptek születnek meg a fejemben, majd utána gyakorlatban mindenki legnagyobb örömére. Így próbálom minden háziasszonyhoz eljuttatni ezt a gombaszeretetet.

a hely, ahol főzök:

A konyhámban, ahol főzök csiperke- és laskagomba mindig van. Egyszerűen és változatosan elkészíthetőek, remek élelmiszerek. A termesztett gombák gasztronómiai értéke kiváló, tápértékük és étkezési hatásuk kedvező. Alacsony a kalóriatartalmuk, nem tartalmaznak zsírt és koleszterint, magas a víz- és rosttartalmuk. Ásványi anyagokban (szelén, kalcium, nátrium, foszfor, magnézium, kálium) és vitaminokban (D, B-vitamin) szintén gazdagok, továbbá erős antioxidáns is mindkét gombafaj. A csiperkegomba esetében fontos, hogy ne hámozzuk, mert értékes ásványi és tápanyagokat veszítünk így el.

ars poetica a konyhában:

A termesztett gombák, mint a barna és a fehér csiperkegomba vagy a laskagomba igazi ételkülönlegességek alapjai lehetnek. Fogyaszthatóak nyersen önálló ételként, de ideális társai húsoknak, zöldségeknek is, felhasználásuk határtalan. Mivel modern körülmények között termesztik őket, ezért fogyasztásuk biztonságos és frissen is egész évben elérhetőek!
Tegyük félre előítéleteinket a gombákkal kapcsolatban, próbáljátok ki egyszerűen és gyorsan elkészíthető receptjeimet és ezzel legyen mindennapi életetek és táplálkozásotok szerves része a gomba! Együnk Gombajó fogásokat. (x)

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

villo.gonczol
villo.gonczol Wed, 2015-06-03 20:00

Annyira örülök,hogy megtaláltalak! Imádom a gombát,és eddig akármit kipróbáltam tőled,minden nagyon fincsi lett. A gombás fasírt céklasalátával a kedvencem :) Gratulálok a receptekhez!

gombagasztro
Gombagasztro / gombagasztro Thu, 2015-06-04 10:13

Szia (itt is) :) !!!!!! Nagyon köszönöm a dicséretet, örülök, h gombarajongó vagy! Kukkantsd meg a honlapomat is, ott még több minden vár rád! Jó főzőcskélést!

sarai eva
sarai eva Thu, 2014-12-25 10:03

Kedves gombagasztro!

Köszönöm a karácsonyi jó kívánságot, amit viszont kívánok és olyannyira minden jóval, boldogsággal, békével teli 2015-öt, amit csak elbír a szíved.

Elkészítettem a grillezett harcsát és NEM csalódtam. Hihetetlenül finom, gyorsan elkészíthető,tényleg ilyen időhiányos napokon óriási könnyebbség az elkészítése.
Annyit változtattam rajta, hogy még több gombát tettem bele, mivel a burgonyát nem szeretem. A kerámia sütőt is épp erre az étel elkészítésére találták ki.
Egyszóval minden jó és tökéletes!!!
A recept és Te mint " Kedvenc szakács" Elmentve!
Üdvözöllek:Éva

gombagasztro
Gombagasztro / gombagasztro Thu, 2014-12-25 10:40

Kedves Éva, köszönöm én is a kedves szavakat és nagyon örülök, h finom lett a hal! Annak meg különösen, h több gombával "tuningoltad" ... így tovább :) jó pihenést kívánok! Üdvözlettel, Anna

sarai eva
sarai eva Sat, 2014-12-20 17:17

Nagyon tetszik amit írsz a gombákról,mert nagyon szeretem.
Így együtt a három /barna,fehér csiperke,laska/ gomba rendkívül jó ízhatással rendelkezik. Mindig együtt használom őket.
Tudom,hogy nem kell hámozni, én mégis megteszem mert nehezen emészthető és az epe problémákkal küszködőknek így könnyebb feldolgozni.
Karácsonyra a "Grillezett afrikai harcsafilé gombával......" fogom elkészíteni. A leírás szerint nagyon finom lehet.
Üdvözlettel: Éva

gombagasztro
Gombagasztro / gombagasztro Sun, 2014-12-21 10:16

Kedves Éva,
nagyon köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy rendszeres gombafogyasztó vagy és ráadásul mind a hármat! Ez külön öröm! Majd írd meg, hogy sikerült a hal, nagyon finom recept és könnyű elkészíteni! A www.gombarecept.hu honlapomon is rengeteg tippet, hírt és receptet találsz még! Boldog karácsonyt kívánok neked! Üdvözlettel, Anna