#

convecteur temporel

  • receptjei: 9
  • regisztrált: 2010.02.28

convecteur temporel adatai

Mióta főzök

Ha  az alkalom úgy kívánta, mindig is tudtam készíteni valami egyszerűt, mégis finomat, saját kútfőből. Tudtam egypár alapszabályt innen-onnan, Aputól (Anyukám borzalmasan főz, kivétel a tejbegríz), mégis a tudásom nagyrészét Nevelőapukámtól szereztem be, aki szívesen tanítgatott, illetve ötletelést is várt tőlem, kisebb koromban is. Alapvetően a konyha világát egyedül fedeztem/fedezem fel, orromra, ízlelőbimbóimra és a képzeletemre hagyatkozva.

A hely, ahol főzök

Általában Budapest.

Ars poetica a konyhában

Egészség, frissesség, szórakozás, kreativitás.

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!