Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egri borász kapta a Gál Tibor Emlékdíjat

A Gál Tibor Emlékdíj átadása az immár kilencedik éve megrendezésre kerülő Magyar Borok Báljához kötődő hagyomány. Budapest egyik legnagyobb presztízsű bálján annak a tehetségesnek tartott borásznak adják át az elismerést, akire a nagyközönség a legtöbb szavazatot adja le. Idén ezt az elismerést Bukolyi Marcell, a Bukolyi Családi Birtok borásza vehette át.

A Magyar Borok Bálja 2006-ban indult, és a borkedvelő bálozók körében aratott sikernek köszönhetően azóta is minden évben megrendezésre kerül. A bál rangját az adja, hogy az eseményen az üzleti és a diplomáciai közélet jeles szereplői mellett vezető borászok vesznek részt. A rendezvényt 2014-ben is több, az Év Bortermelője címet viselő borász tisztelte meg jelenlétével.

Az est egyik különleges pillanatának számított a Gál Tibor Emlékdíj átadása, amelynek nyertese 2014-ben a korábbi évekhez képest új rendszer szerint került kiválasztásra. Az Év Bortermelője cím birtokosait kérték fel a szervezők, hogy javasoljanak egy általuk tehetségesnek tartott borászt. A nagyközönség az ő javaslataik és indoklásuk alapján szavazhatott január elejétől február 15-ig.

Dobogós helyen végzett Szemes József (Villányi borvidék) és Varkoly Ádám (Tokaji borvidék). Az első helyet azonban végül egy ifjú egri borász, Bukolyi Marcell érdemelte ki.

Fotó: Grassely Balázs


Szólj hozzá!

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!