tvpaprikamagazin

Lepd meg lazaccal!

A farsang az utolsó alkalom, hogy nagyokat együnk, mielőtt jön a böjt. Ha vendégséget rendezünk, jól jön egy gyors, könnyű, elegáns fogás: mint ez a lazac carpaccio.

admin

Kacsasült kis extrákkal

A januári zimankóban érdemes alaposan felkapcsolni a sütőt is. A legnagyobb áldás ehhez egy sült kacsa vöröslően fényes húsa, ropogós bőre, fűszeres szaftja és mennyei illata.

admin

Téli fagyi, az örök kedvenc

Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  

admin

Csókolj csokisan!

A cseppet sem barátságos januári időjárásban vigasztaljuk magunkat ellenállhatatlan desszertekkel. Persze csak ha nem volt újévi fogadalmunk a nassolnivalók távoltartása.

admin

Csináld magad gasztroajándék

Te is bajban vagy az ajándékvásárlással? Akkor készíts ehető ajándékot karácsonyra, hiszen nem elég hogy mutatós, de még eszméletlenül finom is!

Dávid

Illatos délutánok "kapucnival"

A korai sötétedés legjobb ellenszere, ha finom kuglófsütésbe fogsz. Egy álompuha kuglófnál nincs is fenségesebb, illata pedig belengi az egész lakást. Nem mondhatsz rá nemet!

admin

Karamell, az őszi jolly joker

Nehezen tudnék olyan őszi desszertet, aminek ne állna jól a karamell. Ez a selymes barna édes finomság mintha magában hordozná az évszak minden esszenciáját.

Dávid

Nem lesz baj, ha ebbe harapsz!

Ahogy hűvösödik az idő, kétségtelenül több édességre vágyunk. Ugyanakkor a sok cukor nemcsak hogy nem egészséges, de a derekunk körvonalát sem kíméli.

admin

Lélekemelő lencseleves

Egy tál meleg leves után sokszor nem is kívánunk mást, csak valami édességet. De milyen levest főzzünk, ami nemcsak finom, de ellenállhatatlan is?

admin

Gombócokban Olaszország

A gnocchi, azaz a krumplis gombóc önmagában semmi különös hozzávalót nem tartalmaz, az alaptésztája nekünk is ismerős. Ám nem mindegy, mi kerül a tetejére!

admin

Címlapról ajánljuk

„Most arra van szükségem, hogy egy egyszemélyes márkaként is kivirágozzak...

Az egyik első, releváns gasztrosikeremet épp Havas Dórának köszönhetem, az ő indiai vajascsirke-receptje ugyanis nemcsak engem vett le a lábamról, de azokat is, akik utána megkóstolták. A Lila füge szerzőjét a blog indulásakor még csak az elszánt foodie-k és gasztrorajongók ismerték, ma már viszont több mint százezren követik különféle platformokon, és készítik el a receptjeit. Ebben az interjúban többek között arról kérdeztem, hogy vajon van-e olyan egyáltalán, hogy egy gyerek rossz evő, miért van az, hogy a gasztroblogok és szakácskönyvek világában egyértelmű a nőuralom, és mi volt az első étel, amit már a barátai is vele azonosítottak.

KormosLili

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.