r
Nosalty Logó

Zöldséges-húsos pite

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
a séf macskája
Zöldséges-húsos pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Összesen 1210 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Összesen 4840 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Összesen 216 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    70.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1704.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    701 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    631 micro
  • β-karotin
    1851 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    781 micro
Összesen 1210 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    224.9 g

Zsír

  • Összesen
    282.2 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6817.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    322 mg
  • Kálcium
    1516 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    392 mg
  • Foszfor
    3269 mg
  • Nátrium
    1291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    339.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1269.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2805 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    110 micro
  • K vitamin:
    225 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    1048 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    2525 micro
  • β-karotin
    7403 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3123 micro
Összesen 4840 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 216 Kcal

Hozzávalók

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet, a sütőport és egy csipet sót összekeverjük, majd belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadunk 2 nagy ek tejfölt és 1 tojássárgáját. Jól összegyúrjuk a tésztát. Ezután folpackba csomagolva 30-60 percre hűtőbe tesszük.
  2. A tésztát két részre szedjük. Az egyiket kilisztezett deszkán kinyújtjuk egész vékonyra; fél centinél ne legyen vastagabb! Felcsavarjuk a nyújtófára, és a kimargarinozott formába belelapogatjuk, a kilógó részeket lecsipegetjük. Jól nyomkodjunk el minden részét. Villával megszurkáljuk.
  3. Ezután beletesszük a tölteléket, amit egyenletesen elosztunk a felületen. Trappista és füstölt sajtot reszelünk rá.
  4. Kinyújtjuk a tészta másik felét – kicsivel vastagabbra, mint a tetejét; majd lezárjuk vele a pite tetejét. A fölös részeket leszedjük, és félretesszük díszítésnek.
  5. Mintát vágunk a felső tésztalapba, majd bekenjük tojássárgájával. A maradék tésztából vékony csíkokat vágunk. Kettesével összecsavarjuk őket, ezekből lesz a fonottas minta a pite szélén. A pite közepére pedig változatos alakzatokat és motívumokat alkotunk a csíkokból. Ezeket óvatosan megkenjük tojássárgájával. Akinek nincs ideje a díszítésre - mivelhogy elég babra munka - el is hagyhatja.
  6. Előmelegített sütőben, lassú tűzön 50-60 percig sütjük. Akkor jó, ha már szépen megpirult a teteje.

A töltelékhez (ízlés szerint)

  1. A töltelékbe való répát, gombát – ha friss – felkarikázzuk; a brokkolit kisebb részekre szedjük. A tepsi mérete szerint 2-3 marék elég az összes zöldségféléből, ami bele megy. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, és olajon megpirítjuk, fokozatosan hozzáadva a zöldségeket (borsó, kukorica, brokkoli, gomba, répa). Sózzuk, fűszerezzük. Nyakon öntjük egy kis fehérborral, és pároljuk. Nem szabad teljesen készre csinálni, hiszen még a sütőben is sülnie kell! Mikor a bor egy része már elpárolgott, levesszük a tűzről, és belekeverjük a tejföl megmaradt részét. A keveréket liszttel besűrítjük. Sűrű szószt kell kapnunk a végére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 13968
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 17.

Ajánló

A zöldségeket ízlés szerint lehet válogatni. Lehet még beletenni zöld és fehér spárgát vagy babot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
a séf macskája 12 recept

Szerettem volna egy sós pitét enni, így született meg ez a recept.

Hozzávalók

Tészta

A töltelékhez (ízlés szerint)

Címlapról ajánljuk

További cikkek