r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres kötözött lazac

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mignon
Zöldfűszeres kötözött lazac
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Összesen 488 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Összesen 1463 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Összesen 157 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1756.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    134 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    694 mg
  • Nátrium
    733 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    318 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    873 micro
  • K vitamin:
    387 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2338 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 488 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    144.5 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5269.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    373 mg
  • Foszfor
    2081 mg
  • Nátrium
    2199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    955 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    2619 micro
  • K vitamin:
    1160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    612 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3088 micro
Összesen 1463 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    563 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    749 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 157 Kcal

Hozzávalók

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Elkészítés

A zöldfűszeres masszához

  1. Összeturmixoljuk a zöldfűszereket a fokhagymával, a sajttal, a fenyőmaggal, az olajjal, 1 kk sóval és csipet borssal.
  2. A masszát a halszeletek közé kenjük, majd jó szorosan átkötözzük.
  3. Sütőpapírral beterített gáztepsire tesszük, 2 bőrös oldalát sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt sütjük 20-25 percig, majd fólia nélkül pirítjuk kb. 10 percet.
  5. Tálaláskor a kötözött részek közt óvatosan felszeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4295
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvencem a lazac, kíváncsian kutatom az ízletesebbnél ízletesebb elkészítési változatait. Ünnepek előtt most ennek a receptnek volt a főpróbája, jelesre vizsgázott!

Hozzávalók

A zöldfűszeres masszához

A halhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek