r
Nosalty Logó

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 265 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 1590 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Összesen 21 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    675.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    268 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1044.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    657 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    185 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2506 micro
  • β-karotin
    6633 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    430 micro
  • Lut-zea
    1548 micro
Összesen 265 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4055.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    646 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    839 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    352.2 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    6266.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3941 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    622 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    607 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1110 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15035 micro
  • β-karotin
    39798 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2577 micro
  • Lut-zea
    9291 micro
Összesen 1590 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 94% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    209 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    36 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 21 Kcal

Hozzávalók

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Elkészítés

A zöldségleveshez

  1. A burgonyát héjastól feltesszük főni sós vízben (kb. 30 perc), hűtjük, pucoljuk, tálban összetörjük.
  2. Lábasba beletesszük a tisztára pucolt és feldarabolt zöldségeket, a fűszereket, felöntjük vízzel, feltesszük fedő alatt főni, közepes lángon, kb. 150-160 fokon (kb. 45 percig), kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük. Ha puhák a zöldségek, kész, ekkor belemehetnek a gombóckák.
  3. A tálban, amelyben az összetört burgonya van, belekerül a só, a petrezselyemzöldje, a kacsazsír és annyi liszt, amennyivel szépen összeáll a tészta.
  4. Kézzel vagy két kanál segítségével kis gombócokat formázunk, és a kis lángon a fővő levesbe beleszaggatjuk mindet. Ha feljöttek a leves tetejére, kész van, tálalható.
  5. Tálaláskor a vöröshagymát, a paradicsomot és a zöldpaprikát szedjük ki, és úgy öntsük át a tálaló tálba.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6151
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 22.

Ajánló

Legjobb a finom, zsenge, friss zöldborsó és zöldségek. Készítsünk főételnek utána rakott egytálételt, akár burgonyát, akár tésztát, akár rakott cukkinit vagy spárgát, bármit, ami sok zöldséggel és sajttal, összerakva sült össze a sütőben. Finom pohár bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zöldborsós zöldségleves burgonyagombóccal
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon szeretjük a zöldborsólevest, itt a tavasz kezdete, már nagyon várom, az első friss szedést, hát addig mirelitet főzök.:-) Jó ízt ad a zöldségek és fűszerek együttese. A gombóclevest is szeretjük, de ebben az esetben, egy kissé gazdagabb a leves, mert a sok zöldség, meg a zöldborsó ízletesebbé, gazdagabbá teszi!:-) A kétféle levest most egybe készítettem el, és jól sikerült. Ez a történet.

Hozzávalók

A zöldségleveshez

A gombóchoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek