r
Nosalty Logó

Zöldborsós-majorannás csirkeragu

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
AxXx
Zöldborsós-majorannás csirkeragu
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 372 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1490 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    916.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    543 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2487 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    673 micro
  • Lut-zea
    3206 micro
Összesen 372 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3667.3 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    298 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2110 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1259.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10218 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    355 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    148 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2173 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9947 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    3106 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    2693 micro
  • Lut-zea
    12823 micro
Összesen 1490 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    544 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    530 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    143 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hagymát megtisztítjuk, apróra feldaraboljuk, majd kevés zsiradékon megdinszteljük.
  2. Közben a csirke alkatrészeket megmossuk, feldaraboljuk.
  3. A hagymára tesszük, nagy lángon összesütjük pár percig. Sózzuk, borsozzuk, rátesszük az apróra vágott fokhagymát, fél paradicsomot, fél paprikát, kis darab babérlevelet, majorannát.
  4. 2 dl vízzel felengedjük, majd lefedve pároljuk.
  5. Amikor a csirke már majdnem megfőtt (30 perc kb), rátesszük a csirkemájat, és a fagyasztott zöldborsót, készre pároljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7019
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olcsó, gyors és ízletes könnyű vacsora, vagy ebéd lehet ez a finom csirkeragu. Leginkább friss kenyérrel és savanyúsággal szeretem, de köretként illik hozzá a párolt rizs is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek