r
Nosalty Logó

Zöldborsós csirkecombok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Boszi
Zöldborsós csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1066 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 4260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 170 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1268.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    678 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    398 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    323 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    117 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1731 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6995 micro
Összesen 1066 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    190.8 g

Zsír

  • Összesen
    205.3 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    861 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5073.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    790 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    2713 mg
  • Nátrium
    721 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    408.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    67 mg

VÍZ

  • Összesen
    1591.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1294 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    467 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1015 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1455 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    707 micro
  • α-karotin
    210 micro
  • β-karotin
    6926 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27979 micro
Összesen 4260 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    200.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1108 micro
Összesen 170 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy akkora edénybe (serpenyőbe) tesszük a csirkecombokat az olajjal, hogy beleférjen később a zöldborsó is.
  2. A csirkecombokat forgatjuk a sütés közben és ha szükséges, teszünk alá pici vizet (nekem nem volt szükségem vízre). Mindkét oldaluk szépen piruljon meg, majd fedőt teszünk rá. Továbbra is forgatjuk és figyeljük, szükséges-e vizet önteni alá.
  3. Közben a zöldborsót a vajon vagy margarinonmegpároljuk, fűszerezzük. A végén rászórjuk a petrezselymet.
  4. Amikor a combok és a borsó is félig kész, összeöntjük őket. Lehetőleg a borsót öntsük a combokra.
  5. A tetejére öntjük a tejfölt, és így együtt pároljuk még kb. 15 -20 percig (ha nagyon sűrű, kicsi vízzel higítható). Vigyázni kell, mert a fedőt emelgeti!
  6. Elkészítjük a rizst is, ahogy szoktuk. (Azért nem írom le hogyan készítettem, mert én rizsfőző edényt használtam.)
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6306
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 15.

Ajánló

Zöldborsót és a csirkét szeretőknek ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kaptunk zöldborsót, de levest és főzeléket nem akartam készíteni. Így jött az ötlet, mivel csirkecombos kaja volt tervezve. A Mindmegettéről valamikor régen kinyomtattam egy karajos borsós szeletet. Azt már többször elkészítettem. Ez volt az ötletadó és én átdolgoztam. Nagyon finom lett szerintünk. Sajnos a fénykép nem lett jó, mert a combika nagyon takarva van. (Újra fényképezésre már nincs lehetőség, mert nincs mit fényképezni már!)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek