r
Nosalty Logó

Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zöldborsókrémleves pirított zsemlekockával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A zsemlekockához

Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A zsemlekockához

Összesen 1239 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A leveshez

A zsemlekockához

Összesen 94 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1620 micro
Összesen 311 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.8 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    354 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4276.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    530 mg
  • Nátrium
    3191 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    599 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    260 micro
  • Kolin:
    277 mg
  • Retinol - A vitamin:
    494 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6482 micro
Összesen 1239 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    321.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A zsemlekockához

Elkészítés

A leveshez

  1. A vajat felolvasztjuk, majd a borsót megpároljuk benne, ezalatt cukrozzuk és sózzuk, de a sózást óvatosan, mert a húsalaplé is sós.
  2. Ha megpárolódott, felöntjük húsalaplével, és addig főzzük, amíg megpuhul a borsó.
  3. Botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, ha túl sűrű, akkor higítsuk fel húsalaplével vagy egy kis meleg vízzel!
  4. Ezután egy szűrőn átszűrjük az egészet, hogy a borsó héja ne legyen a levesben.
  5. Visszatesszük, hogy felmelegedjen, ha szükséges utóízesítjük.
  6. Ha felmelegedett, levesszük a tűzről, és kis vajdarabokat keverünk el benne.
  7. Végül a tojássárgáját elkeverjük a tejszínnel és óvatosan, folyamatos kevergetés mellett a levesbe csurgatjuk! Vigyázzunk, hogy ne legyen tűz forró a leves, mert akkor kicsapódik a tejszín!
  8. A zsemlét felkockázzuk, és ezalatt egy serpenyőben a vajat felolvasztjuk.
  9. Ha felolvadt a vaj, akkor a zsemlekockákat beleöntjük, és megpirítjuk, de figyeljünk oda, hogy ne égjen meg!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 226
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 21867
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom és ízletes krémleves!

Hozzávalók

A leveshez

A zsemlekockához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek