r
Nosalty Logó

Zöldbabfőzelék

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Zöldbabfőzelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 240 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 478 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1899 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    844 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1411 micro
Összesen 240 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3798.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    256 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    3154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1688 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2822 micro
Összesen 478 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    480 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    257 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    430 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldbabot megmossuk, végeit levágjuk és körülbelül egyenlő méretű darabokra (kb. 2-2,5 cm) aprítjuk.
  2. Kevés olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, fűszerpaprikával lehintjük és mehet bele a zöldbab.
  3. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a babot. Sózzuk és lefedve, közepes lángon addig főzzük, míg a zöldbab puha nem lesz.
  4. A tejfölben elkeverjük a lisztet, a babhoz keverjük, rottyantunk egyet rajta és kész is.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 250
  • Össznézettség: 185944
  • Feltöltés dátuma: 2008. szeptember 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyerekkorom nagy kedvence. Azóta jóval hígabban szeretem a főzelékeket, ennek megfelelően is készítem. Aki a sűrűbbet preferálja, tegyen több lisztet a habarásba!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Lehet, hogy abszurdnak hallatszik, de hihetetlenül jó ízt ad neki egy kis sárgabaracklekvár belef?zve. Ajánlom, hogy próbáld ki.:)

Törölt felhasználó

Kedevs Petra, A habarashoz liszt helyett, etel vagyis etkezesi kemenyitot ajanlok erdemes kiprobalni ezt a variaciot a hatasa ugyan olyan lesz mint a liszte,de konnyeb lesz az etel. Udv, Giovanni.

Petra

köszönöm a tippet, ki fogom próbálni úgy is!

Törölt felhasználó

De, hol marad a fokhagyma, ecet és cukor?

Margareth

Kedves Petra! Az ecet és a cukor nélkülözhetetlen bel?le! Próbáld ki ,mindenképp megéri! :) M.

edna

Mi mindig ecet és cukor nélkül csináljuk, így tökéletes a recept!:) Most, hogy kicsit fogyózni kell, joghurttal és tönkölyliszttel készült, így savanykásabb lett a végeredmény. akik ecettel készítik próbálják ki ;)

Törölt felhasználó

En meg olyat nem is hallottam hogy ecet meg cukor kellene a zoldbabfozelekbe. Cukor?? Megis minek az bele? na mindegy , hat ki hogy szereti , ugye En is igy szoktam ezt fozni csak meg teszek bele baberlevelet. Lehet masok azt nem szoktak , ki tudja. Amugy nem kell bele sok liszt hanem kevesebb vizben kell fozni ha valaki surubre szereti. Nem muszaly hogy ellepje a babot a viz egyaltalan.

Andale92

Megkérdezhetem, hogy ehhez a körethez mit ajánlanátok? Köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.