r
Nosalty Logó

Zöldbab másként

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
java46
Zöldbab másként
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 459 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1836 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    488.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    2009 micro
  • β-karotin
    5274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1549 micro
Összesen 459 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    133.4 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    528 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    671 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2037.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2365 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    467 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    8034 micro
  • β-karotin
    21097 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    6195 micro
Összesen 1836 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    299 micro
  • β-karotin
    784 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 68 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet feltesszük főni, a zöldbabot megmossuk, a szárvégeket levágjuk, és mindegyik babot kettétörjük, a forró vízbe dobáljuk őket. 3 perc fövés után elzárjuk, lefedve még tovább párolódik.
  2. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, a kockára vágott hagymát beleöntjük, világosra dinszteljük. Közben a sárgarépákat hámozzuk. Kb. 2 cm-es hosszúkás, vékony darabokra vagdossuk. Amikor a hagyma pirult, a sárgarépát hozzáadjuk, pár perc erős pirítás után a megtisztított, apró darabokra vágott zeller is hozzá jöhet. Átkeverjük egy főzőkanállal, a zöldbab főzőlevéből pár kanállal hozzászűrünk, és lefedjük, kis lángon az egészet együtt 15 percig pároljuk.
  3. Közben a zöldbabot leszűrjük, a léhez kevés zöldfűszer-sót keverünk.
  4. Amikor a sárgarépa megpuhult, fedő nélkül hagyjuk a nedvességet elpárologni. Amikor ez megtörtént, rászórjuk a lisztet, elkeverjük, és a zöldbab levével felengedjük. Csomómentesre eldolgozzuk, felfőzzük. Ezután a főzőlapot elzárjuk, a créme fraiche-t benne simára keverjük.
  5. Ekkor már csak a melegen tartott zöldbabot hozzá kellett keverni, és kész.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 8080
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 08.

Ajánló

A zöldbabnak roppanósnak kell maradnia, kevés főzést igényel. A zöldség mellé vízben főtt burgonyát adtam, de azt gondolom, valamilyen tésztával is illik.  Sült-főtt-zaftos vagy vagdalt hússal, főtt vagy tükörtojással is kínálható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen "valami mást" szerettem volna az asztalra tenni, a zöldbabot már beszereztem. Így egy zellert és 3 db sárgarépát is beszereztem hozzá. Hagyma és a többi már volt itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek