r
Nosalty Logó

Zöld dió befőtt

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Arthemis
Zöld dió befőtt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 2615 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 10456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 422 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.3 g

Zsír

  • Összesen
    163.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    118 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1593.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    399 mg
  • Foszfor
    868 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    287.3 g
  • Cukor
    256 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 2615 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.2 g

Zsír

  • Összesen
    652.3 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    472 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6373.2 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    1091 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    1595 mg
  • Foszfor
    3471 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    34 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1149.2 g
  • Cukor
    1025 mg
  • Élelmi rost
    73 mg

VÍZ

  • Összesen
    500.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    993 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 10456 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 422 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kesztyűt húzva a megmosott diót vastag tűvel vagy villával átszurkáljuk, és egy lábasba tesszük. Annyi meleg vizet öntünk rá, amennyi ellepi. 10 napig áztatjuk, naponta legalább kétszer cserélve rajta a vizet.
  2. Az áztatási idő letelte után a diót ecetes vízben puhára főzzük. 1 l vízhez 3 ek ecet kell.
  3. Minden 1 kg puhára főtt dióra 1 kg cukorból és 4 dl vízből készült szirupot öntünk. Előtte a cukorszirupot felforraljuk, a képződött habot leszedjük, és hozzáadjuk a szegfűszeget, a citrom és a narancs héját.
  4. A diót a sziruppal együtt 5 percig főzzük, és 24 órát állni hagyjuk. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük.
  5. A 3. napon kiszedjük a diót a szirupból, és széles szájú üvegekbe rakjuk. Az átszűrt szirupot még forrón a dióra öntjük, és azonnal lezárjuk az üvegeket.
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 99488
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Arthemis 32 recept

Évekkel ezelőtt egy receptkártyán találtam ezt a receptet. Macerás elkészíteni, de a végeredmény miatt megéri nekifogni. Sült húsok mellé kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek