r
Nosalty Logó

Zitus túrótortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Zitus túrótortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 413 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 4957 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

Összesen 232 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    907.5 g
  • Cink
    196 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    151 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    283 mg
  • Nátrium
    100 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    19 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    90 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 413 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    213.9 g

Zsír

  • Összesen
    213.5 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1408 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10890.4 g
  • Cink
    2346 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    1624 mg
  • Vas
    1809 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    3394 mg
  • Nátrium
    1196 mg
  • Réz
    91 mg
  • Mangán
    74 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    532.9 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1480 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    225 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1082 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1460 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 4957 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513 g
  • Cink
    111 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    51 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 232 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat, a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
  2. Majd alaposan hozzákeverjük az egész tojást.
  3. Hozzáöntjük a sütőporos lisztet, és rugalmas tésztát gyúrunk.
  4. A tortaformánk alját és oldalát is kibéleljük vele, és amíg a túrókrémet elkészítjük, addig betesszük a hűtőbe.

A túrókrémhez

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk.
  2. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, majd a pudingporral és a tejszínnel is.
  3. Hozzáadjuk a túrót és a citromhéjat, alaposan összeforgatjuk, és hozzáadjuk a kemény tojásfehérjehabot.
  4. Az összes tölteléket a tortaformába öntjük.
  5. Kb. 60 percig sütjük 160°-on, amikor a teteje is szép barna és repedezett, akkor van készen, de ekkor még kicsit rezgős a közepe. A tortaformában hagyjuk, míg teljesen kihűl.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3460
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretjük a túrós sütiket, így ez is az egyik kedvencünk, ezért elég sokszor az asztalra kerül. :-)

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek