r
Nosalty Logó

Zalai krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Zalai krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 1854 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 7410 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Összesen 315 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1252.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    411 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.6 g
  • Cukor
    138 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    628 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    274 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 1854 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    121.3 g

Zsír

  • Összesen
    406.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    139 g
  • Koleszterin
    1321 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5009.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    1327 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    447 mg
  • Foszfor
    1407 mg
  • Nátrium
    1642 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.5 g
  • Cukor
    550 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2513 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    251 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1098 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2370 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    1675 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1363 micro
Összesen 7410 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 315 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, és tovább keverjük.
  2. Fokozatosan hozzáadjuk a darált diót, zsemlemorzsát és a lisztet. Óvatosan összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.
  3. A krémhez 5 dl tejet felteszünk forrni. A maradék 2 dl tejbe elkeverjük a tojássárgáját és a pudingport. Amikor forr a tej, levesszük a tűzről, belekeverjük a pudingos tejet, majd visszatesszük, és sűrűsödésig főzzük.
  4. A margarint habosra keverjük a porcukorral, és a kihűlt pudingos krémmel jól összedolgozzuk.
  5. A kihűlt piskótára kenjük a krém felét, ezt kirakjuk háztartási keksszel, majd rásimítjuk a krém másik felét.
  6. Felolvasztjuk a kétféle csokoládét. Étcsokival bevonjuk a sütit, erre ráfolyatjuk a fehér csokit, és villával elhúzkodjuk. Amikor megkötött rajt a máz, akkor szeletelhető.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 32118
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zalai krémes
Salamon Csilla 1202 recept

Nagyon-nagyon finom sütike.:))

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek