r
Nosalty Logó

Zabkeksz alaprecept- tojásmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Zabkeksz alaprecept- tojásmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 366 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 436 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    299.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 366 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1196.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    204.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    513 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 1468 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    10 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 436 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A nagy gáztepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A zabpelyhet, a lisztet, a cukrot, a sütőport, a mézeskalács fűszerkeveréket és a sót alaposan elkeverjük.
  3. A vajat, a mézet és a tejet egy kis lábosban nagyon lassan összeolvasztjuk. (Nem forraljuk.)
  4. A száraz keverékhez öntjük a megolvasztott keveréket és jó alaposan összedolgozzuk.
  5. A tepsire kanállal egyforma kis kupacokat halmozunk, majd az ujjaink segítségével formás kis kerek és lapos kekszeket formázunk.
  6. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Amikor a tepsit kivesszük a sütőből a kekszek még puhák, ezért a tepsiben hagyjuk őket kihűlni és megszilárdulni .
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 25887
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokáig kerestem egy igazán jó, tojásmentes zabkeksz receptet, mert a boltit az összetétele miatt nem vagyok hajlandó megvenni. Valami igazán egészségeset és táplálót akartam, amit nagyon könnyű elkészíteni és minden hozzávaló megtalálható a konyhámban.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek