r
Nosalty Logó

Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel és vöröskáposzta salátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Hobbychef
Vörösboros resztelt csirkemáj rizzsel és vöröskáposzta salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Resztelt máj

Káposztasaláta

Tálaláshoz

Összesen 846 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Resztelt máj

Káposztasaláta

Tálaláshoz

Összesen 1690 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír

Resztelt máj

Káposztasaláta

Tálaláshoz

Összesen 84 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1535.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    248 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    742 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    704.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    4450 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1092 micro
  • Kolin:
    465 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4190 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    3035 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2441 micro
  • Lut-zea
    1598 micro
Összesen 846 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3070.3 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    496 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    282 mg
  • Foszfor
    1483 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    244.5 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    8899 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    548 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2183 micro
  • Kolin:
    931 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8380 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    6071 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    4882 micro
  • Lut-zea
    3195 micro
Összesen 1690 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    440 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    414 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    241 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Resztelt máj

Káposztasaláta

Tálaláshoz

Elkészítés

Resztelt máj

  1. Reggel a rizst beáztatjuk.
  2. A májat alaposan megmossuk, és vízben ázni hagyjuk. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk, hosszában félbevágjuk.
  3. A rizst feltesszük főni. A májat leöblítjük, négybe vágjuk. Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymákat, rátesszük a májat, majd a paprikát és a paradicsomot, fűszerezzük, dinszteljük. A vége felé öntünk rá vörösbort.
  4. Tálaláskor szedünk a tányérra rizst, mellé resztelt májat, valamint két fél tojást és káposztasalátát. A rizsre locsolunk a máj szaftjából, fűszerezzük. Vörösborral fogyasztjuk.

Káposztasaláta

  1. A káposztát legyaluljuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá őrölt köményt, meglocsoljuk ecettel, olajjal, és betesszük a hűtőbe.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 28
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1838
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Szeretem a csirkemájat, nem csak azért, mert olcsó, de finom és könnyű vele dolgozni. Most nem egy hagyományos recept következik.

Hozzávalók

Resztelt máj

Káposztasaláta

Tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek