r
Nosalty Logó

Vörösboros nyúlpörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Vörösboros nyúlpörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 662 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2641 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 118 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    166 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    422 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    389 micro
Összesen 662 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    208.3 g

Zsír

  • Összesen
    156.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3656.9 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    298 mg
  • Foszfor
    2371 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1663.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    349 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    76 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    281 micro
  • β-karotin
    1687 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1554 micro
Összesen 2641 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    231 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A nyulat jól megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. 2 hagymát apró kockára vágunk, és a zsíron megdinszteljük, majd a tűzről lehúzzuk, és pirospaprikával megszórjuk.
  3. Visszatesszük a tűzre, és beletesszük a nyulat, majd fehéredésig pirítjuk, sózzuk, és felöntjük pici vízzel. Fedő alatt puhára főzzük, és néha, ha kell, pótoljuk a vizet.
  4. Amikor már majdnem puha a hús, belevágjuk a paprikát, paradicsomot és a megmaradt hagymát /karikára vágva/, ráöntjük a vörösbort, őrölt borsot, és addig főzzük, míg a paprika és a hagyma meg nem puhul. Arra vigyázzunk, hogy víz ne maradjon rajta.
  5. Nokedlivel vagy főtt burgonyával tálaljuk.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 45
  • 7 napos nézettség: 163
  • Össznézettség: 161013
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 26.

Ajánló

A megmaradt vörösbort kínálhatjuk mellé. Kovászos uborka illik hozzá a legjobban, de ez természetesen ízlés kérdése. Megjegyzés: Akkor finom, mikor jó sok sűrű szaftja lesz. Aki szereti, erős paprikát is tehet bele. Vad nyúlból még finomabb! Jó étvágyat hozzá !

Receptkategóriák

Receptjellemzők

 Mindenféle formában szeretjük a nyulat. Egy egyszerű pörkölt, de mégis különleges a bor miatt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek