r
Nosalty Logó

Vörösboros krumplileves sertéshússal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Vörösboros krumplileves sertéshússal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 64 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    78 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1949.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    357.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3299 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2745 micro
  • Lut-zea
    272 micro
Összesen 434 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    79.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7799.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    1373 mg
  • Nátrium
    5596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1431.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1316 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13197 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10981 micro
  • Lut-zea
    1088 micro
Összesen 1737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    291.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    185 micro
  • β-karotin
    494 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    411 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 64 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vágjuk kockákra.
  2. A forró olajon pároljuk a húst kb. 15 percig.
  3. Adjuk a húshoz a kakukkfüvet, rozmaringot és a zúzott fokhagymát, szórjuk meg sóval, borssal.
  4. Öntsük fel a paradicsommal és a vörösborral, majd lefedve főzzük kb. 60 percig. Néha keverjük meg.
  5. Vágjuk a hagymát, sárgarépát és a burgonyát kis kockákra. Adjuk a húshoz, öntsük fel a zöldséglevessel, adjuk hozzá a babérlevelet, és főzzük további 45 percig.
  6. Ízesítsük a levest sóval, borssal, végül szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2958
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A húsnak a felét helyettesíthetjük bárányhússal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek