Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vega zöldségtál gorgonzolával, sülve-főve

Vega zöldségtál gorgonzolával, sülve-főve
Vega zöldségtál gorgonzolával, sülve-főve
23 perc / előkészület: 5 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mángoldot nemrég fedeztem fel a piacon, annyira életteli a hatalmas leveleivel, és gyönyörűek a különböző színben pompázó szárai. A spenót családjába tartozik, tehát hasonló ízvilágra készüljünk. 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan megmossuk a mángoldot és a vajbabot.
  2. A babot forrásban lévő enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Ez kb. 8 perc. Amikor elkészült, leszűrjük és félretesszük.
  3. A mángoldlevelekről lerázzuk a vizet, és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk az egészet. A szárakat is mind felhasználjuk!
  4. Közben a ghít (más néven vajolajat) felforrósítjuk egy nagy serpenyőben, és beledobjuk a felcsíkozott mángoldot. Vigyázzunk, mert mivel vizes, serceghet a zsiradék. Picit megsózzuk, és kevés őrölt borssal meghintjük.
  5. Ha már majdnem kész - ez kb. 8-10 perc - hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, de ezzel csak néhány percig hagyjuk a lángon, mert a fokhagyma megkeseredik.
  6. Tálalásnál a vajbabra rálöttyintjük a pici citromlevet, és a mángoldhalom közepébe kanalazzuk a gorgonzolát.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 575
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A mama főztje

Mióta szakács: 2013.01.22.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mángold vajbabbal

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Fri, 2018-11-02 20:36

A probléma nem az, hogy beletegyem vagy sem, hanem hogy rossz megnevezése van és ezért rossz kategóriába kerül!
Ez az, amire oda kellene figyelni, nem mindegy, hogy vega vagy vegán - a kettö két különbözö dolog!

Wawa
Wawa / Wawa Fri, 2018-11-02 16:27

Bocsánat, nem kötözködni akarok, de ez a recept NEM vegán!!!!

A vegánok nemcsak húsmentesen étkeznek, hanem semmiféle állati terméket sem fogyasztanak, ezért a gorgonzola is mint tejtermék kizárt, nem használhatják!
Nem tudom, lehet-e valahol javítani a recept nevét, ez lehet vega, vegetáriánus, de vegán SEMMI ESETRE SEM!
Ha lehet, kérd meg a szerkesztöséget, hogy segítsenek, ha másként nem lehet módosítani, mert így nagyon zavaró!
Köszönöm elöre is a többi vegán nevében is.

A mama főztje
A mama főztje / A mama főztje Fri, 2018-11-02 18:21

Akkor ne tedd rá a gorgonzolát s máris megoldottad. Nincs ugyanis belefőzve, csak egy opció, ezért nem lehet olyan nagyon zavaró, szerintem világosan olvasható a leírásban.
Szép napokat.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2018-11-03 14:15

Kedves Felhasználóink!

Módosítottuk a recept címét.
Üdvözlettel:

a Nosalty csapata

751
mángold 5 db
vajbab 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
gorgonzola 5 dkg
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 kk
ghee 1 ek