r
Nosalty Logó

Vegán epres-kölestúrós galette

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Nosalty
Vegán epres-kölestúrós galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túróhoz

A tésztához

Összesen 381 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túróhoz

A tésztához

Összesen 1145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A túróhoz

A tésztához

Összesen 172 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    306.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 381 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    920.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    577 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    116.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1145 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

A túróhoz

A tésztához

Elkészítés

A túróhoz

  1. A töltelékhez alaposan mossuk át a hántolt kölest folyóvíz alatt (ezzel elkerülve, hogy keserű legyen), majd tegyük egy lábosba az összes, túróhoz szükséges hozzávalóval, és lassú tűzön, résnyire nyitott fedő alatt főzzük puhára 15-20 perc alatt.
  2. Hagyjuk állni teljesen lefedve további 10 percig.

A tésztához

  1. A tésztához keverjük össze a hozzávalókat és hagyjuk állni 10 percig. Szilikonos sütőpapíron (nem kell alálisztezni) nyújtsuk kb. 0,5-1 cm vastagságú kör alakra.
  2. Kanalazzuk rá a túrót, szeleteljük rá az epret, majd óvatosan hajtsuk rá a tészta széleit.
  3. Sütőpapírral együtt húzzuk a tepsire, és előmelegített, 180°C-os sütőben süssük készre 30 perc alatt alsó-felső sütéssel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2281
  • Feltöltés dátuma: 2021. június 29.

Ajánló

A tészta teljesen más állagú lesz, mint a megszokottak. A nyújtásnál szakadhat, kézzel rásegíthetünk a formázásnál (tényleg össze fog állni, még akkor is, ha nem úgy tűnik), de nem kell több folyadékot adni hozzá. A hajtogatásnál repedhet, azt is kézzel igazítsuk, tapasszuk össze.

Receptkategóriák

A vegán epres-kölestúrós galette-et Fancsikai Eszter készítette el a Nosalty SUPERFOOD című sorozatában.

Hozzávalók

A túróhoz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek