r
Nosalty Logó

Vasárnapi töltelék

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
vezsu
Vasárnapi töltelék
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 175 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 698 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 149 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    220 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    157 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    487 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    439 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    871 micro
Összesen 175 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    41.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    879 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1753.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    650 mg
  • Nátrium
    628 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.3 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1949 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    742 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    480 micro
  • Kolin:
    677 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1757 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    2300 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    3483 micro
Összesen 698 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    416 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    743 micro
Összesen 149 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemájat finoman lehúzogatjuk a késhegyével, hogy az erek megmaradjanak. Azokra nincs szükségunk. Teljesen pépesre törjük.
  2. A petrezselyemzöldjét finomra vágjuk.
  3. A hagymát lereszeljük, összekeverjük a májjal és a petrezselyemmel.
  4. Fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal, ételízesítővel.
  5. A fokhagymát átzúzzuk.
  6. Belekeverünk disznózsírt (tudom, hogy nem reformkonyhás, de anélkül nem igazi!). Ezután még az olajat is.
  7. Jól elkeverjük és csak úgy adjuk hozza a tojásokat, kissé felverve a kanállal.
  8. Most kerül bele a zsemlemorzsa és a liszt. A mennyiséget normál tojásokra számoltam, ha nagyobbak akkor kicsit tobbet teszünk, ha kisseb akkor kevesebbet....
  9. Most jön a főzés...valamikor a nagyi egyenesen bekanalazta a gombócokat a levesbe. De ettől egy kicsit zavaros lett a húsleves. Ezért anyukám már úgy csinálta, hogy egy sima zacskót kettévágott, és ebbe kanalazta rúd formára. Ezután szépen becsavarjuk a végét, mint egy szaloncukornak és bele tesszük a húslevesbe kb. 45 percel lekapcsolás előtt.
  10. 30 percig főzzök zacskóban, utána kicsúsztatva a zacskóból, még 15 percig, hogy zamatosabb legyen.
  • Receptkönyvben: 365
  • Tegnapi nézettség: 91
  • 7 napos nézettség: 678
  • Össznézettség: 213611
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 04.

Ajánló

A húsleves finomsága....

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy igazi Zempléni finomság, melyet már a dédikém is csinált. Errefelé minden vasárnapi ebéd körete. Vagyis nálunk az első fogás ugye a húsleves. A benne megfőtt hús, zöldség és a töltelék pedig második fogásként kerül az asztalra. A családunk minden gyereke ezen nőtt fel. Kivétel nélkül imádják a nagyika töltelékét....Próbáljátok meg!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek