r
Nosalty Logó

Vargányás-kecskesajtos tagliatelle

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Baribon
Vargányás-kecskesajtos tagliatelle
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 778 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33576.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    393 mg
  • Nátrium
    32847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    433 micro
Összesen 778 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.4 g

Zsír

  • Összesen
    255.3 g
  • Telített zsírsav
    145 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201457 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    1181 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2356 mg
  • Nátrium
    197083 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    421.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    997.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2398 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    773 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1358 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2172 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2730 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2600 micro
Összesen 4667 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10432.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    10206 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük a zöldségeket. A megmosott friss vargányákat közepes nagyságúra szeleteljük, a hagymákat pedig finomra aprítjuk.
  2. Sós lobogó vízbe feltesszük a tésztát.
  3. Míg a tészta elkészül, megcsináljuk a szószt, hogy egyszerre készüljenek el.
  4. Felhevítünk egy mély serpenyőt egy kis olívaolajjal és/ vagy vajjal. Először a vöröshagymát pároljuk meg, majd rászórjuk a gombákat és megpirítjuk őket, mikor ez készen van rátesszük a fokhagymát ésa petrezselymet.
  5. Felöntjük a fehérborral, picit tovább pároljuk, ha kipárolgott az alkohol, jöhet a finom kecskesajtkrém. Mikor szépen megolvadt a sajtkrém, ráöntjük a tejszínt és fűszerezzük sóval, frissen őrölt borssal és kis bazsalikommal. Ha keveseljük a perezselymet, még azt is tehetünk hozzá.
  6. Összeforgatjuk a szószt a frissen lecsöpögtetett tésztával.
  7. Megpirítjuk a pármai sonka szeleteket és tálaláskor meghintjük vele a tésztát.
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6474
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Baribon 5 recept

Sok friss vargánya gyűlt össze otthon, és gondoltam, más formában is elkészítem, mint rántva. Nagyon ínycsiklandozó lett a friss vargánya és kecskesajt kombinációja, a tetejére szórt pármai sonkáról nem is beszélve.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek