r
Nosalty Logó

Vargabéles 6. - Eperöntettel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ibóka
Vargabéles 6. - Eperöntettel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Összesen 452 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Összesen 2712 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Összesen 183 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 452 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    66.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    629 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3798 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    512 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1359 mg
  • Nátrium
    308 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    814.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    278 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    663 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    447 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    893 micro
Összesen 2712 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    253.9 g
  • Cink
    44 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

  • 583.3 g eper (mirelit, esetleg konzerv)
  • 1.2 ek cukor (ízlés szerint)

Elkészítés

A vargabéleshez

  1. A tésztát sós vízben kifőzzük.
  2. Amíg a tészta fő, elkészítjük a túrós "masszát": A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojások sárgáit, a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a tejfölt és a mazsolát.
  3. Ha a tészta megfőtt, összekeverjük a túrós krémmel.
  4. A 3 tojásfehérjéből kemény habot verünk (picike sóval) és óvatosan belekeverjük a túrós masszába.
  5. Egy kivajazott tepsit kibélelünk a réteslapok felével, ráöntjük a tölteléket, elsimítgatjuk és befedjük a réteslapok maradékával. A tetejét átkenhetjük kevéske tejföllel.
  6. 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük, amíg a teteje szép piros nem lesz.
  7. Kis várakozási idő után remekül szeletelhető.
  8. Eperöntettel tálaljuk (A fagyasztott epret felengedés nélkül lábasba rakjuk, ízlés szerint cukorral édesítjük, és felolvadásig melegítem. Villával egy picit szét lehet nyomkodni, hogy ne legyenek túl nagy darabok benne, bár én pont így szeretem :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23x33
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 174
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11217
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vargabéles 6. - Eperöntettel
Ibóka 8 recept

Sok vargabéles receptet olvastam, de valamiért egyikkel sem lettem  túl jóba. Van, amelyikbe 40-50 dkg túró kell, van amelyikbe olvasztott vaj, stb. ezért 4-5 receptből ollóztam össze a saját verziómat, ami tényleg egyszerű és ízben szerintem kicsit sem marad le a többitől. Sok recept vaníliaszósszal ajánlja, de azt már úgyis annyi sütihez eszünk, inkább kipróbáltam hozzá az eperöntetet, amit ugyan csak egy recept említ, de az ízek összhangja alapján mondhatom, hogy teljesen illik hozzá ez is.

Hozzávalók

A vargabéleshez

Az eperszószhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek