Nosalty Logó

Vaníliás gyümölcsleves Vecától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Veca
Ezen a képen: Vaníliás gyümölcsleves Vecától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 430 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 859 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    448.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    466.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 430 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    518 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    176 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    932.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    346 micro
Összesen 859 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 54 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet és a vizet lassú tűzön elkezdjük melegíteni, közben ízesítjük xilittel, vanília aromával és szegfűszeggel.
  2. Amíg melegszik a tej, megmossuk és kockákra vágjuk a gyümölcsöket (hámozni én nem szoktam, a vitamin a héj alatt van, meg különben is lusta vagyok), szőlőszemeket egészben hagyhatjuk.
  3. 1 deci tejben elkeverjük a pudingport, és amikor forr a tej, beleöntjük, kicsit besűrítjük.
  4. Levesszük a tűzről a vaníliapudingszerű levest, és még forrón hozzáadjuk a gyümölcsöket. (Tehát a gyümölcsöket nem főzöm, így ropogósak maradnak.) Végül, ha szükséges, utánaízesítünk.
  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára! Hidegen a legjobb! Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2444
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyümölcslevesem története egy mexikói étteremben kezdődött, ahol az étlapon megláttam az aznapi leveskínálatot, görög gyümölcsleves néven. Mivel imádom a leveseket, ráadásul kint kb. 40 fok volt árnyékban, ezért rendeltem egy adagot. Annyira finom volt és könnyű, hogy elhatároztam, ezt én is megcsinálom otthon. Recept híján megpróbáltam kitalálni, mit is tartalmaz. Így sikerült... :) Behűtve, jó hidegen igazán frissítő... Párom imádja, a héten harmadszor csináltam meg a kedvéért... :) :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!