r
Nosalty Logó

Vajas kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Vajas kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 678 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2705 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 277 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1614.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    1212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 678 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.7 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    339 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6456.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    530 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    739 mg
  • Nátrium
    4847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.8 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    309 micro
Összesen 2705 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    497 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 277 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt bő fél deciliter langyos tejben felfuttatjuk egy teáskanál cukorral, közben a lisztet átszitáljuk a sóval, majd elmorzsoljuk benne a zsírt.
  2. Ezután egy dagasztógépbe tesszük a lisztet, hozzáadjuk az olvasztott, de langyos vajat, a maradék cukorral elkevert langyos tejet és a közben felfuttatott élesztőt.
  3. Végül pár perc alatt bedagasztjuk, egy puha, ruganyos tésztát kell kapnunk, ha túl lágy lenne, kevés lisztet adunk hozzá, ha túl kemény, akkor kevés tejet dolgozzunk bele. Nekem nem volt szükségem erre.
  4. Ha kész, kézzel kicsit még átgyúrjuk, majd letakarva meleg helyen 30 percig pihenni-kelni hagyjuk!
  5. A megkelt tésztát osszuk ketté, majd enyhén lisztezett felületen vékony kerek lappá nyújtjuk, ezután nyolc felé vágjuk, és a szélesebbik végénél fogva feltekerjük, kiflit formálunk belőle. A másik adag tésztával ugyanígy járunk el, majd két sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk őket, és húsz percig pihenni hagyjuk.
  6. Ha letelt az idő, tejes tojássárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Végül 190 fokra előmelegített sütőben megsütjük, kb. 15-20 perc alatt.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 18431
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vajas kifli
Katharosz 498 recept

Ez a finom  péksütemény napokig puha marad, ha maradna belőle, de nagyon eteti magát!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek