r
Nosalty Logó

Vadas csirkéből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
helena26
Vadas csirkéből
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2309 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 90 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.2 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    185 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    331 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1857 micro
  • β-karotin
    4443 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 577 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    146.6 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    661 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4856.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    740 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    216 mg
  • Foszfor
    1325 mg
  • Nátrium
    2428 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1409.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2301 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    509 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17772 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1044 micro
Összesen 2309 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    96 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    294 micro
  • β-karotin
    703 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 90 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban a cukrot karamellizáljuk. Közben lereszeljük a sárgarépát, a zellert és a fehérrépát. Amikor kész a cukor, hozzáadjuk a zöldséget, és átpirítjuk.
  2. Felöntjük a vízzel, belerakjuk a húst , fűszerezzük, és készre pároljuk.
  3. A tejfölt, tejet és a lisztet csomómentesre keverjük, és a kész főtt húshoz adjuk. Egyet forralunk rajta, és kész az étel. Pici citromlével ízesítjük.
  4. Knédlivel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 44147
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 06.

Ajánló

A férfiaknak párolt gombócot készítettem, magamnak meg zsemlegombócot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Csirkehúsom volt kiolvasztva, de vadast ettek volna a férfiak, sült húsból nem kértek, így a csirkét megvadítottam, és vadas változat lett belőle. Kellemesen meglepődtem, mert finom lett. A vadast így készítette az unokanővérem, aki szakácsként dolgozott az iskolai konyhán. Tőle van ez a vadas változat. Az én anyukám pácolta a húst, igaz Ő vadhúsból készítette. Apám vadász volt, így könnyen hozzájutottunk a vadhúshoz, amit gyerekként annyira nem is kedveltünk, de ez volt! A marhahúst én is pácoltam, ez több időt igényelt, itt tervezni kellett napokkal előtte. Rájöttem, hogy ez a gyorsabb változat is kimondottan finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek