r
Nosalty Logó

Unicum torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Unicum torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 372 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 3722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 270 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    199 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 372 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.1 g

Zsír

  • Összesen
    233.8 g
  • Telített zsírsav
    138 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    814 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    661 mg
  • Nátrium
    581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    330.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2020 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1987 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    999 micro
Összesen 3722 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. 4 tojásos piskótát sütünk. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd lassan belekeverjük a sárgáját is. A lisztet is lassan adagoljuk hozzá, amíg simává nem kevertük.
  2. A piskótatésztába kevés kakaóport keverünk, annyit, hogy a tésztát barnára színezze, de vigyázzunk vele, mert ha túl sokat teszünk bele, nem jön fel a tészta. Kb. 20 perc alatt megsütjük.
  3. A 2 csomag vanília pudingport a szokásos módon megfőzzük, annyi különbséggel, hogy a fél liter tej mellé 3 ek unicumot is hozzáadunk.
  4. A pudingot szobahőmérsékletűre hűtjük, majd a 25 dkg vajjal habosra keverjük.
  5. 2 kanál unicumot összekeverünk vízzel és cukorral, és halványan megkenjük vele az előzetesen kettévágott piskótalapokat.
  6. Az unicumos krémmel megtöltjük a piskótát, majd ugyanezzel körbe is kenjünk. Én az oldalára mandulát szórtam, de természetesen dióval is ugyanolyan finom.
  7. Díszítés. (Én a saját krémjét színeztem meg, és azzal készítettem rá egy unicum logót, de természetes marcipánnal is be lehet vonni, ki hogyan szeretné.)
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5933
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 09.

Ajánló

Tanácsos egy éjszakát a hűtőben hagyni tálalás előtt, mert úgy érnek össze az ízek igazán.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Apukám 49. születésnapjára készítettem el.

Hozzászólások

évi1973

gyönyör? szép tortát készítettél,gratulálok hozzá

Éva-Anyóca

Nagyon örülhet apukád, hogy ilyen ügyes lánya van! :-o Gratulálok, klassz a tortád. Szép nyárias napokat kívánok! Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Szia. Szép és biztos finom lett a tortád. Én is ki fogom próbálni. Azt szeretném kérdezni, hogy Te mivel szinezted a krémet a díszítéshez? El?re is köszi.

Törölt felhasználó

Ételfesték van benne, bár nem a legegészségesebb de nem kell sok bel?le. A fekete részt az zöldb?l és feketéb?l kevertem ki, mert a fekete szürkés árnyalatot adott inkább, de azt úgy is ki lehet küszöbölni, hogy a krémbe egy kis kakaóport teszel a fekete ételfesték mellé.:)

Törölt felhasználó

Köszönöm mindenkinek!:)

evamaria47

a tortát egyáltalán nem szeretem,de ez olyan szép és gusztusos,hogy megkóstolnám...

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek