r
Nosalty Logó

Újkrumpli főzelék virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
bárányka
Újkrumpli főzelék virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 416 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2078 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 84 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    362.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    412 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 416 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.6 g

Zsír

  • Összesen
    129.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4783.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1143 mg
  • Nátrium
    2186 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1812.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    509 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    321 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    115 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 2078 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    84 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 84 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az újkrumplit megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, vízbe tesszük.
  2. A hagymát és a zöldpaprikát nagyon apró darabokra kockázzuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük.
  3. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a zöldpaprikát, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, így enged egy kis levet, beletesszük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
  4. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszasütjük a zsírjára, előbb fedő alatt, utána levesszük.
  5. Beletesszük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, ha kell még sózzuk. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma és paprika szétfőjön.
  6. Amikor a krumpli megpuhult, elkészítjük a habarást. Kiveszünk a főzelékből egy kis tálba két merőkanálnyit, botmixerrel aprítjuk, beletesszük a tejfölt és az ecetet, majd visszaöntjük a többihez, és lassú tűzön hagyjuk.
  7. A virslit felkarikázzuk, és beleszórjuk, és még egyet forralunk rajta. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13454
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Újkrumpli főzelék virslivel
bárányka 7 recept

Tegnap főztem ezt a főzeléket, és eszembe jutott a Nagymamám, akinek minden ételhez volt egy nyári és egy téli elkészítési módja. Ez a mama nyári krumplifőzeléke. Mindig mondta, ki kell használni a nyarat, mert akkor minden jobb, és milyen igaza volt! Erre akkor jöttem rá, amikor a fagyasztóból más íze volt mindennek. Az üveges még elmegy, ma is inkább konzerválok. Visszatérve a recepthez, mindig volt zöldfűszere a kertben ládákban. A tárkonyecetet is maga készítette, pár erős szálat betett egy dunsztosüvegbe, felöntötte 10%-os ecettel, és kész is volt. Ezt használta télen mindenhez, amihez kellett. Én is követem a példát. Próbálják ki ezt a főzeléket, nagyon finom, nem fognak csalódni benne!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek