r
Nosalty Logó

Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Hobbychef
Túrós-tejfölös-sajtos palacsinta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 206 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1182.1 g
  • Cink
    88 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    69 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1356 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1431 micro
Összesen 700 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    293.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7092.9 g
  • Cink
    530 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    2426 mg
  • Vas
    414 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1799 mg
  • Nátrium
    1495 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    913.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    2092 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    241 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    441 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    945 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8138 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8586 micro
Összesen 4191 kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    421 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összetevőit összekeverjük, hogy egy folyékony állagú tésztát kapjunk. Szükség szerint liszt hozzáadásával sűrítjük, vagy ásványvízzel hígítjuk, 1 órát pihentetjük.
  2. A sajtot lereszeljük, a fokhagymát, petrezselymet aprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk.
  3. A tölteléket összekeverjük.
  4. Egy palacsintasütőben az olajat hevítjük, kanalazunk bele a tésztából, kiforgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen elfeküdjön, és mindkét oldalán megsütjük. Addig folytatjuk, míg a tészta elfogy. Végül 10-12 palacsintát kapunk.
  5. A palacsintákat megtöltjük.
  6. Két palacsintát tányérra teszünk, kanalazunk rá tejfölt, szórunk rá sajtot, aprított petrezselymet, fokhagymát, borsot, és teszünk rá petrezselyemlevelet, felkarikázott újhagymát, és chilipaprikát, mellé egy szál újhagymát a zöldjével.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 127
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5384
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Biztos sokan felkapják a fejüket a receptet olvasván. Nos, ez egy sós palacsinta, mint például a hortobágyi.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...