r
Nosalty Logó

Túrós-ribizlis felfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrós-ribizlis felfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2046 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 341 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.9 g
  • Cink
    783 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    606 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    268 mg
  • Réz
    30 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    331 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    75 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    361 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    822 micro
Összesen 2046 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.3 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    63 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 215 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót 8 dkg cukorral, a citromhéjjal, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával simára keverjük.
  2. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a túrós masszát.
  3. Rászitáljuk a lisztet, és azt is óvatosan beleforgatjuk.
  4. A formákat vajjal kikenjük, kristálycukorral megszórjuk, majd kétharmadig megtöltjük őket a masszával, és belenyomkodjuk a leszemezett ribizlit.
  5. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük a felfújtakat.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5858
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A sütőforma lehet hőálló üveg-, porcelán- vagy fémtálka is, kb. 3/4-ig töltsük meg, mert "felemelkedik".

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek