Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából

Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából
Túrós pite Szilvásgombóc konyhájából
75 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (78)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A pite tésztájának receptjét egy kedves szakács barátunktól kaptam, gondoltam, ki is próbálom. Elmondása szerint sokkal egyszerűbb vele dolgozni, nem kell hűtőben pihentetni, és ezt a tésztát használhatjuk linzerekhez is. A jó túrós pitéhez nagyon fontos a túró minősége! Én a túrótöltelékhez vaníliapudingot készítek, és tojáshabbal lazítom az egészet, így egy nagyon kellemes, krémes-habos tölteléke lesz a süteménynek.

Nagyon jól sikerült. A tészta olyan lett, mint amilyennek lennie kell, puha és omlós, a töltelék pedig könnyű, krémes, vaníliás túró.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
  2. A töltelékhez először készítünk egy vaníliapudingot, ehhez 3 tojást kettéválasztunk, a sárgáját egy közepes lábosba tesszük, hozzáadjuk a cukor háromnegyedét, a vaníliát, a keményítőt, és habverővel jó alaposan kikeverjük fehéredésig. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk hűlni.
  3. A túrót egy nagyobb tálba tesszük, belereszeljük a citrom héját, beletesszük a tejfölt, a búzadarát és a már kihűlt vaníliapudingot. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük.
  4. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, és lisztezett munkalapon tepsi méretűre nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe.
  5. A töltelékhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a maradék cukorral és egy csipet sóval.
  6. Hozzákeverjük óvatosan a túróhoz, és az egészet rásimítjuk a tésztára.
  7. A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. A tetejét megkenjük egy felvert tojással, és villával egyenletesen megszurkáljuk.
  8. Előmelegített sütőben 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
  9. Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35x6 cm
  • költség: 2300 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 44
össznézettség: 188 291
elküldve: 285
receptkönyvben: 3 061
elkészítve: 168/217
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szilvásgombóc

Mióta szakács: 2011.05.27.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
receptverseny: Nádudvari túrós finomságok receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

vaníliapudingos túrós pite, vaníliás-citromos túrós pite, habos-krémes túrós pite

Hozzászólások (78)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rontó
Rontó / Rontó Sat, 2019-04-06 22:52

Nem mondom, hogy egy könnyedén összedobható sütemény, de megéri minden ráfordított perc, mert ilyen tökéleteset ritkán lát az ember! Pont olyan lett, mint a képen. A tészta tökéletesen átsült, se alul, se felül nem égett meg, és nem is maradt nyers, könnyű, omlós, nem morzsálódik. A töltelék is könnyű, krémes, de nem émelyítő, nem is túl édes. Egy szó mint 100, mindenki próbálja ki, mert ez a recept maga a TÖKÉLY!

Én ugyan nem vajjal, hanem margarinnal készítettem, de így is fantasztikus lett, gondolom vajjal csak még jobb lehet.
Számomra az egyetlen nehézséget a tészta könnyűsége okozta, szakadt. Így nem is tudtam a tepsibe rakni. Még legalább egy marék lisztet belegyúrtam, és így is csak 2-2 darabban tudtam berakni az alját, és a tetejét, amiket már a tepsiben dolgoztam össze.

Macitunder0211
Macitunder0211 Fri, 2019-05-31 14:21

Tokeletesen egyetertek az elottem hozzaszoloval. Ez a suti maga a TOKELY!! A teszta tepsibe valo helyezesevel akadnak ugyan nehezsegek, de mindenkepp megeri ;) En mar evek ota eszerint a recept szerint keszitem a sutit, a paromnal ez a FAVORIT. Nagyon koszonom a feltoltest!

szabob
szabob Sun, 2018-07-08 19:03

Ez a recept úgy tökéletes, ahogy van, és isteni finom. Kicsit tényleg macerás, de egy ráérős vasárnap délután simán belefér.
A tésztát margarinnal készítettem, és nyújtás előtt 15 percre a hűtőbe tettem.
Mindkét lapot sütőpapíron nyújtottam, az alsót azzal együtt tettem a tepsibe, a felsőt papírostul ráfordítottam a töltelékre, majd lehúztam róla a papírt. Tökéletesen működik. Nekem 40 perc alatt sült meg.
Köszönöm!

dadimami
dadimami Sat, 2018-04-07 22:52

A mai kiemeléstől függetlenül éppen ez sült most nálunk. A közelmúltban már elkészítettem, de olyan kapós lett, hogy újráztam vele, annyit változtattam, hogy a nagy gáztepsiben sütöttem, amihez 65 dkg lisztből készítettem a tésztát (a többi hozzávaló mennyiségét arányosan hozzá igazítva), melyhez úgy gondoltam, hogy a fele cukor is elegendő. Az 1 kg túróhoz tettem inkább összesen 25 dkg cukrot. A tetejére viszont nem szórtam porcukrot. Finom lett.

sarkanya
sarkanya / sarkanya Tue, 2017-11-14 14:33

Köszönöm a receptet! Kipróbáltam, igaz almás töltelékkel, de a pitetészta nagyon finom lett(pedig már többet kipróbáltam). Nálunk ez lett a nyerő!! Legközelebb túrósan csinálom meg. :)

nagyné gizike
nagyné gizike Mon, 2017-05-08 19:38

Kedves szakacs el készitettem a turos pitétt és csak annyit mondhatok isteni finom lett ki is emelem nagyon kőszőnőm a recepte.űdvözlettel gizike

v.nikolet
v.nikolet Tue, 2017-04-11 19:09

Én már többször is elkészítettem , nagyon szeretjük ! Örülök hogy annó rátaláltam :)
A pudingodról nem is beszélve azota sem vettem még mindig ezt csinálom ha kell valamihez ! :) Köszönet a sok finom falatért ! Ajánlom másoknak is, probáljétok ki !
Most a kalácsoddal szemezek..még sosem készítettem kalácsot de közeleg a húsvét valószínűleg ki fogom probálni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-04-15 11:59

Kedves v.nikolet!

Nagyon örülök, hogy ilyen jó véleménnyel vagy a túrós pite receptről és bevált a puding is. :) Remélem, a kalács receptjében sem fogsz csalódni, ha elkészíted!
Az oldalamon találhatsz még egy két ötletet: http://szilvasgombockonyhaja.hu

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!
Üdv,
veruss

Böske63
Böske63 Mon, 2016-03-07 20:35

Kedves Szilvásgombóc!

A recept tökéletes, a pite isteni. Én tettem mazsolát a töltelékbe, és sütőpapírral béleltem ki a tepsit. Isteni lett, nem túl édes, ahogy szeretjük.
Köszönöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2016-03-08 09:53

Kedves Böske63!

Nagyon örülök, hogy ízlett a pite :)
Nálunk is nagy-nagy kedvenc.

Üdv,
veruss

b.k.eszter
b.k.eszter Fri, 2015-06-26 11:15

Nagyon finom sokszor elkészítettem már. Tegnap a kisfiam kérésére egy kis meggyel megbolondítottam. Az alsó tésztát megszórtam zsemlemorzsával, jó vastagon rátettem a magozott meggyet, majd a túrós töltelék felével leöntöttem. Fél adag túrós töltelék így simán elég. Hát isteni lett. Már nincs belőle :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2015-08-08 08:19

Kedves Eszter!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept és biztos nagyon jó lehetett meggyel, nagyon jó ötlet, én is ki fogom próbálni :)

http://szilvasgombockonyhaja.hu/

Bogyó26
Bogyó26 Tue, 2015-01-06 15:19

Kedves Szilvásgombóc!

Az lenne a kérdésem, hogy csak a töltelékhez való tojásokból kell a fehérjét felverni vagy az összesből, ami a receptben szerepel? (mert a tésztájához is kell 2 tojás sárgája, úgyhogy onnan is marad fehérje)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2015-01-06 15:26

Kedves Bogyó26!

Az összes tojásfehérjét verd fel habnak és keverd bele a töltelékbe.

Üdv,
Veruss

mo
0217 / mo Fri, 2014-06-27 17:01

szia! a krém pudingját cukrosan főzzem vagy csak a hozzávalókban írt cukrot tegyem bele?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-09-13 19:23

Szia!

A pudinghoz kell hozzáadni a 15 dkg cukor háromnegyedét, azzal kikeverni a tojássárgáját, a fehérjét pedig a maradék cukorral keményre verni.

Üdv,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2014-06-27 19:05

Szia,
Elnézést, hogy csak most írok, de csak most ültem gép elé.
Én úgy készítettem, ahogy leírtam, a pudinghoz tettem a cukrot. Azaz, a tojássárgájához tettem a cukor háromnegyedét, a maradékkal pedig a tojásfehérjét vertem kemény habbá. Szerintem, több cukor nem kell bele.

Remélem, sikerült még időben válaszolnom.
Üdvözlettel,
Veruss

hangya68
hangya68 Thu, 2014-06-26 11:47

Veruss!
EZ A RECEPT EGYSZERŰEN FENOMENÁLIS!!!!!!!
Van vele munka, nem egy ripsz-ropsz süti (vagy csak én vagyok lassú...) de bőven megéri a macerát! Még a puding készítés is!
Hogyan sikerült ilyen szépre szeletelni? Nekem eléggé morzsálódott, nem igazán sikerült ép kockákat vágnom, pedig jól lehűtve próbáltam. No nem mintha ez bármit is befolyásolt volna mikor olvadt szét a számban :-)) de azért kíváncsi lennék van-e valami tipped, trükköd!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2014-06-26 13:34

Kedves Hangya68!

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett és hogy jól sikerült! :)
Hát nem egy bögrés süti, az biztos! :) valóban kissé körülményesebb elkészíteni, de tényleg megéri, pláne ha még a túró is házilag készül hozzá!

Szerintem nekem azért sikerült ilyen szépen szeletelnem, mert teljesen hidegre hűtve vágtam. Nem igazán van hozzá más trükköm.

Üdvözlettel,
Veruss

györeszke
györeszke Fri, 2014-05-16 20:36

Tényleg nagyon finom pite! Először kicsit eltoltam mert nagyon felolvasztottam a vajat de másodjára minden rendben volt! Köszi a receptet! Mindenkinek ajánlom elkészíteni :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2014-05-17 08:56

Nagyon örülök, hogy ízlett :-) Én a vajat nem olvasztom fel, hanem hidegen gyúrom a tésztához.
Köszi a visszajelzést! :)
Üdv,
Veruss

Nyékinyuszimama
Nyékinyuszimama Sun, 2014-02-09 21:11

Én is megsütöttem ezt az igazán omlós és finom pitét!Nagyon dicsérték a vendégek! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-02-10 09:48

Nagyon köszönöm a visszajelzést, örülök, hogy tetszett és jól sikerült a recept alapján az elkészítése.

Üdvözlettel,
Veruss

szepandi3
szepandi3 Sun, 2014-02-02 23:36

Én is pontosan a recept szerint készítettem el csak kevesebb cukorral. Soha nem ettem még ennyire finom tùrós pitét, mindenkinek ajánlom!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2014-02-03 01:23

Nagyon örülök, hogy jól sikerült! :) Köszönöm, a visszajelzést!

Üdvözlettel,
Veruss

Katapillangó
Katapillangó Sun, 2013-11-24 21:33

Ma sütöttem meg, lépésről-lépésre a recept szerint. Isteni lett!! Puha, omlós, nagyon finom! :))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-11-24 23:14

Kedves Katapillangó!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült és meg vagy vele elégedve! Köszönöm a visszajelzést!

Üdv,
Veruss

sorna86
sorna86 / sorna86 Sat, 2013-08-10 16:42

Most vettem ki a sütőből, mesésen néz ki, mindent úgy csináltam ahogy leírtad. Nekem is nagyon lágy lett a tésztája, de nagyon kiszámoltam a lisztet pont 50 dkg volt + egy pici az alsó nyújtásához, betettem a fagyóba a tészta másik felét amíg felvertem a tojásfehérjét és az egyik főzős-sütős műsorban láttam hogy 2 frissen tartó fólia között nyújtották a tésztát, szuper jó dolog! Nem lesz lisztes, koszos minden és szépen egyenletesen ki lehet nyújtani a tésztát, legközelebb is hasznosítani fogom :) Köszönöm a receptet, mentettem és biztosan többször is elkészítjük, külön köszönet a puding receptért!

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Sat, 2014-09-13 14:45

Amióta ismerem a lapok ilyen módon való nyújtását,azóta szeretek lapokat sütni. Én még leegyszerűsítettem: Magán a sütőpapíron nyújtom ki. Csak felül van fólia. Be lehet jelölni a papírra a méretet is.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-08-11 21:03

Kedves Sorna86!

Talán jobb lett volna, ha azt írom a receptben, hogy annyi liszt, amennyivel jól nyújthatóvá válik a tészta. Azért örülök, hogy jól sikerült! :) Külön öröm számomra, hogy kipróbáltad a receptemet, köszönöm!

További minden jót kívánok!
Üdvözlettel,
Veruss

Kremes71
Kremes71 Sun, 2013-05-05 22:51

Nekifutottam igy masodjara is a receptednek, most egesz adagosat csinaltam. Nagyon finom. Nagyon jo recept. Megegyszer koszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-08-11 21:13

Kedves Kremes71!

Köszönöm, hogy kipróbáltad a receptet és örülök, hogy jó is lett :)) Köszi a visszajelzést!

Üdv,
Veruss

Puszedly
Puszedly Sun, 2013-04-28 18:00

Mára bátorságot gyűjtöttem és megsütöttem. A tésztája egy kicsit megtréfált, mert nagyon könnyen szétesett. Az alja még könnyen javítható volt, a felső lap sajna ...DE "több országból" összeraktam. :) Nagyon finom süti. Remélem legközelebbre kitalálom mit rontottam el a tésztánál.....tehát folyt.köv. :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2013-05-04 20:02

Kedves Puszedly!

Sajnos nem tudom, miért nem sikerült jól a tésztája..... A liszt minőségétől is függhet, de az is lehet, hogy kissé megmelegedett és azért nem tudtál vele dolgozni. Ilyenkor egy rövid időre be kell tenni a fagyasztóba és gyorsan meghűl annyira, hogy ne szakadjon nyújtás közben.
Remélem, azért nem adod fel és legközelebb már tökéletesen fog sikerülni.
Üdvözlettel,
Veruss

Kat
Kat Sun, 2013-04-21 16:28

Kedves Szilvásgombóc! :)

A látvány magáért beszél, a hozzászólások szintén. Ezt a receptet sürgősen ki kell próbálnom, előre is köszönet érte! :)
További szép napot! Üdv.: Kata

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2013-04-25 17:19

Kedves Kata!

Nagyon örülök, hogy tetszik a recept. Remélem, ízleni fog, ha elkészíted!

Üdvözlettel,
Veruss

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2013-04-07 00:17

Kedves Makrancoska!

Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett! Jól esik az ilyen visszajelzés, köszönöm. :)

Üdvözlettel,
Veruss

szuszi74
szuszi74 Wed, 2013-02-13 13:00

Csak most jutottam gép elé..
Bizony, hogy nem csak az illata volt jó! Nagyon-nagyon finom pite, imádta mindenki. Biztos lesz még ismétlés :) Köszönöm!
Szilvi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2013-02-13 19:01

Kedves Szilvi!

Nagyon örülök, hogy ízlett és nem csak az illata volt jó! :)
Köszönöm a visszajelzést!
Üdv,
Veruss

agyi63
agyi63 Mon, 2013-02-11 04:26

megsutottem, nagyon finom. Kulon koszonom a sajat keszitesu puding receptet. En sem szeretem az "adalekanyagos" eteleket, igyekszem minel tobbet elkerulni.Sutid a csalad kedvence lett. Sokszor fogom meg elkesziteni. Koszonet erte.
szeretettel, emi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-02-12 11:54

Kedves Emi!

Nagyon örülök, hogy jól sikerült és bevált a recept! Nagyon köszönöm a kedves visszajelzést!

Üdvözlettel,
Veruss

Kremes71
Kremes71 Sun, 2013-02-10 18:36

En fele mennyisegbol keszitettem es zacskos pudingot hasznaltam, de nekem isteni lett...koszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-02-12 11:50

Kedves Kremes71!

Örülök, hogy nálad is sikerült és jó lett, köszi, hogy írtál!

Üdv,
Veruss

620
finomliszt 50 dkg
vaj 25 dkg
porcukor 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 2 ek
sütőpor 1 csomag
tehéntúró 1 kg
tojás 3 db
cukor 15 dkg
tejföl 2 ek
tej 2 dl
citromhéj 1 citromból nyert
vanília kivonat 1 teáskanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
búzadara 2 csapott ek
1 csipet
tojás 1 db
porcukor 2 teáskanál