r
Nosalty Logó

Túrós-almás táska 2. - citrommázas

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Túrós-almás táska 2. - citrommázas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 886 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 3546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Összesen 213 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1482 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    525 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165 g
  • Cukor
    101 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 886 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    71.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5927.9 g
  • Cink
    653 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1316 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    2101 mg
  • Nátrium
    1070 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.8 g
  • Cukor
    402 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    654 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    300 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 3546 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.5 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy lágy, jól nyújtható tésztát kapjunk.
  2. Hagyjuk pihenni, míg elkészítjük a tölteléket!
  3. Az almát meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
  4. Hozzákeverjük a mazsolát, a cukrot, a citromlevet és a reszelt citromhéjat is.
  5. Egy edénybe tesszük, és kb. 10 percig pároljuk fedő nélkül, míg a levét elpárologtatja.
  6. Hagyjuk langyosra hűlni!
  7. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, kerek formával kiszúrjuk, teszünk a közepébe tölteléket, félbe hajtjuk, a széleket összenyomjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire téve 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a tészta kicsit megbarnul. Nem kell bekenni tojással, mert úgyis jön rá a máz!
  8. A mázhoz a porcukrot annyi citromlével keverjük össze, hogy nagyon sűrűn folyós legyen. Sokáig kell keverni, és csak apránként adni hozzá a citromlevet, nehogy túl folyós legyen.
  9. A sütemények tetejére kenjük, ami nagyon gyorsan rászárad. A lényeg, hogy hagyjuk szellőzni a kész sütemény, különben a citrommáz nedves lesz.
  10. ...
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5306
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ebben a receptben elsősorban a tészta a figyelemre méltó, mert bármivel töltjük, akár gyümölccsel, akár túróval, mindenképpen finom, omlós marad még pár nap múlva is, ha marad belőle addig. Az elkészítéséről további képeket itt találtok.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A bevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek