r
Nosalty Logó

Túrónudli házi eperlekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túrónudli házi eperlekvárral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 677 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 305 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    779.5 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    102 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 677 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.6 g

Zsír

  • Összesen
    44 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2338.6 g
  • Cink
    393 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    306 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.7 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    38 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    181 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    297 micro
Összesen 2026 kcal
  • 10% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.3 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 305 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a villával áttört túrót, a tojást, és apránként annyi vizet adagolunk hozzá, amennyivel puha, lágy tésztát tudunk gyúrni belőle.
  2. Lisztezett munkalapon kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, majd egy éles késsel csíkokat vágunk a tésztából. A csíkokat lisztes kézzel hengerré formáljuk, majd a hengereket nagyjából 3 centinként feldaraboljuk.
  3. Egy fazékba vizet forralunk, sót és pár csepp étolajat teszünk bele. Amikor forr, kifőzzük benne a nudlikat, majd leszűrjük.
  4. Egy teflonedényben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, a fahéjat és a 3-4 evőkanál cukrot. Elkeverjük, és pár percig lassú tűzön pirítjuk, de vigyázzunk, hogy a morzsát ne égessük le.
  5. Ebbe a zsemlemorzsás keverékbe forgatjuk a kész nudlikat. Tálaláskor meghintjük porcukorral, és eperlekvárt locsolunk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 896
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 174838
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nudlitésztát eddig csak burgonyás változatban készítettem, és vagy lekvárral vagy túróval és tejföllel tálaltam. Most ötvöztem a kettőt, és a túró a nudli tésztájába került (burgonya helyett), tálaláskor pedig a lekvár is szerepet kapott. Házi eperlekvárral kínáltam, amit idén anyukám készített az egész családnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!