r
Nosalty Logó

Túrógombóc Mandula konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mandula
Túrógombóc Mandula konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 386 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1539 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1400.8 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    252 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    240 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    32 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 386 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.3 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5603.3 g
  • Cink
    1303 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    1414 mg
  • Nátrium
    960 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    444.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    200 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    490 micro
Összesen 1539 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    713.8 g
  • Cink
    166 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    128 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    77 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a két egész tojást, a grízt és a lisztet, elkeverjük, hogy minél homogénebb masszát kapjunk. Legjobb, ha néhány óráig letakarva pihentetjük.
  2. Egy nagyobb lábasban felteszünk forrni vizet, tegyünk bele 1-2 kk sót is.
  3. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk.
  4. Egy teflonserpenyőben pirítsuk meg a zsemlemorzsát (lehet szárazon vagy egy kevés zsiradékon is).
  5. Ha forr a víz, 2-3 részletben főzzük ki a gombócokat. Kb. 7-10 perccel azután lesznek készen, hogy feljöttek a víz tetejére (ha nem vagyunk biztosak, vágjunk egy gombócot félbe; ha a grízszemek szép nagyok, sárgás színűek, jól elkülöníthetőek a túrótól, akkor lesz jó). Szűrőkanállal szedjük ki őket, csepegtessük le, forgassuk meg a zsemlemorzsában, és tegyük egy tálba/tányérra.
  6. Tálaláskor locsoljuk meg bőven fahéjas-cukros tejföllel!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 20
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2370
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 02.

Ajánló

Szombatra második fogásnak, vasárnap desszertnek, hétközben vacsorára. A maradékból reggelizni szoktam.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Mandula 35 recept

Ez volt az első étel, amit kollégiumban főztem. Egyetemistáknak ideális, gyors, kevés edényre van szükség az elkészítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek