r
Nosalty Logó

Túrófánk farsangra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csutak Enikő
Túrófánk farsangra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 1051 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 4197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Összesen 405 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    938.5 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 1051 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.1 g

Zsír

  • Összesen
    327.7 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    98 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3753.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    515 mg
  • Vas
    505 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    1129 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    382.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    107 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    555 mg
  • Retinol - A vitamin:
    453 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 4197 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362 g
  • Cink
    63 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    29 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 405 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba halmozzuk a lisztet a szódabikarbónával, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a bourbon vanília ízesítésű cukrot, a citrom reszelt héját, és alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az elmorzsolt túrót, a tojássárgákat, a tejfölt, és összegyúrjuk a tésztát. Ha a túró száraz, és emiatt a tésztánk is, dolgozzunk bele még egy kis tejfölt.
  2. Odatesszük az olajat a tűzre, hogy felmelegedjen, mire elkészülünk a formázással.
  3. A puha, de azért jól nyújtható tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra sodorjuk, kiszaggatjuk egy nagyobb pohárral vagy kör alakú szaggatóval, majd egy kisebb szaggatóval vagy pohárral a fánkok közepét is kiszúrjuk. Így amellett, hogy csinos, gyűrű formájú lesz a fánk, még a tésztája is egyenletesebben fog átsülni.
  4. A sütéshez nem kell, hogy túl forró legyen az olaj, mert akkor a fánk kívül megég, a közepén pedig nyers marad a tészta. Ha egyik oldaluk már aranysárgára sült, megfordítjuk a fánkokat.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 95
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11496
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 06.

Ajánló

A túrófánk karikák közepéből kiszúrt, kerek kis korongokat is meg szoktam sütni. Van, aki a leeső tésztadarabokkal ismét összegyúrja, és megint kiszaggatja fánknak, de eközben még felvesz valamennyi lisztet, és ettől nehezebb lesz a tészta. Szerintem nagyon helyesek ezek a kicsi, pufók, gömbölyű fánkok is. Egy csésze finom tejeskávé mellé remek uzsonna, vagy visszatehetjük a kisült fánkok közepébe, és tetszés szerint vaníliás porcukorral,  lekvárral, tejföllel vagy sodóval is tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Túrófánk farsangra
Csutak Enikő 82 recept

Fánksütés nélkül elképzelhetetlen a báli szezon. Van, aki a klasszikus szalagosra esküszik, de amióta rátaláltam erre a receptre a Praktika magazinban, az én kedvencem a túrófánk lett. Azért, mert ezt lehet a leggyorsabban elkészíteni, és ezek a fánkkarikák hamar átsülnek, és igazán mutatósak. Ha elhagyjuk a cukrot belőle, és több sót adunk hozzá, amikor kisült, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal tálalva borkorcsolyaként is kínálhatjuk.

Hozzávalók

A tésztához

A sütéshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek